Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:526043
 
Vērtējums:
Publicēts: 09.05.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  SIA “Londa”darbības apraksts    5
2.  SIA “Londa” mārketinga vides un situācijas analīze    6
2.1.  Mikro, makro vides analīze    6
2.1.1.  Mikro vides analīze    6
2.1.2.  Makro vides analīze    9
2.2.  Nozares analīze    14
2.3.  Konkurences analīze    15
2.3.1.  Vispārējā konkurentu novērtēšanas metode    16
2.3.2.  Bostonas konsultantu grupas matrica    19
2.3.3.  General Electic modelis    20
2.4.  Tirgus ietilpības novērtēšana    21
2.5.  SVID analīze    22
3.  Mārketinga mērķi, stratēģijas un programma    25
3.1.  Segmentēšana    25
3.2.  Mērķtirgus noteikšana, pozicionēšana    26
3.3.  Uzņēmuma “Veiksmes atslēga”    28
3.4.  Pircēju rīcības modelis    29
3.5.  Uzņēmuma misija, mērķi, stratēģija    31
3.6.  Rīcības plans stratēģijas īstenošanai 1 gadam    32
  Secinājumi un priekšlikumi    33
  Bibliogrāfiskais saraksts    35
Darba fragmentsAizvērt

IEVADS

Tirgus ekonomika nosaka uzņēmēja rīcību pētīt un apmierināt klientus, un visu darīt tā, lai nodrošinātu peļņu tagad un arī nākotnē. Tirgus arvien vairāk piespiež uzņēmēju pastāvīgi domāt par uzņēmuma darbības efektivitātes paaugstināšanu, par nepieciešamām izmaiņām un uzņemties atbildību par pieņemto lēmumu sekām.
Tomēr pāreja uz tirgus ekonomikas vadīšanas principiem un metodēm nav nemaz tik vienkārša. Samērā zema iedzīvotāju maksātspēja samazina pieprasījumu pēc pakalpojumiem un kavē tirgus attīstību. Mūsu tirgus vēl nav piesātināts ar plaša sortimenta kvalitatīviem produktiem. Ļoti daudz produkcijas tiek ievestas no Polijas un Ķīnas, kuras tiek pārdotas kā augstas kvalitātes ražojumi. Tie veikali, ar kuriem ir piesātināta Rīga, lielākotiesi ir domāti bagātajiem, pat vidējais slānis nevar tajos iepirkties. Es personīgi nesaprotu vai viņiem ir izdevīgāk pārdot dažus kreklus par 50 latiem nekā daudz reizes vairāk par stipri zemāku cenu.
Kas tad ir mārketings? Parasti šo terminu identificē tikai ar pārdošanu, tirdzniecību un reklāmu. To var saprast, jo par jaunumiem mūs nepartraukti informē televīzijas, pasta, avīžu reklāma un firmu aģenti. Citiem vārdiem, visi visu laiku mēģina kaut ko pardot. Produktu pārdošana, protams, ir svarīga, taču ne vienīga mārketinga funkcija. Tā ir tikai neliela daļiņa no tā visa. Pirms pārdošanas ir jāizpēta cilvēku vajadzības un pieprasījums, jāizstrādājauno produktu projekts un jaorganizē tā pārdošana atbilstoši pieprasījumam, jānosaka cena, jaizvēlas optimālais sadales kanāls un pārdošanas izvietojums, un tikai tad ar dažādiem reklāmas paņēmieniem var sākt virzīt preci uz konkrētu mērķtirgu [3, 15].
Mēs šajā darbā izpētīsim uzņēmumu “Londa”, kurš nodarbojas ar skaistumkopšanas pakalpojumu sniegšanu. Šo uzņēmumu mēs izvēlējamies galvenokārt tāpēc, ka ši nozare skar lielu daļu patērētāju un ir ļoti dinamiska.
Darba mērķis: Izstrādāt uzņēmuma “Londa” mārketinga vides un stratēģijas analīzi un tā darbības plānošanu. Lai sekmīgi sasniegtu darba mērķi mēs izvirzījām sekojošos darba uzdevumus.
Uzdevumi: Veikt uzņēmuma vides, nozares un konkurences analīzi. Novērtēt tirgus ietilpību un veikt SVID analīzi.
Otrajā nodaļā veiksim segmentēšana un noteiksim mērķtirgus. Tāpat aprakstīsim uzņēmuma misiju, mērķi, stratēģiju, un uzņēmuma “Veiksmes atslēgu “. Kā arī dosim rīcības plānu stratēģijas īstenošanai 1 gadam.
Lai veiktu šos uzdevumus tika izmantotas sekojošas pētījuma metodes : ekonomiskā analīze, statistiskās analīzes metodes: salīdzināšana, grupēšana, aprēķināšana; tabulas, attēli un formulas.
Kursa darbā pie konkurences analīzes netiks aplūkota visa Latvija, bet tikai Jūrmala un Rīgas rajons. Tāpat netiks aplūkots un iztirzāts pētāmā uzņēmuma budžets un finanses.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties