Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:523820
 
Vērtējums:
Publicēts: 06.05.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Iepakojums šobrīd ieņem ievērojamu vietu mūsu ikdienas dzīvē. Latvijā tā patēriņš ir vismazākais Eiropā – apmēram 80 kilogramu uz vienu iedzīvotāju, no kuriem 35% veido stikls, 32% papīra un kartona iepakojums, 22% dažādas plastmasas, 5% koka iepakojumi, 3% metāla un 3% cita veida iepakojums. Un katrs no šiem materiāliem ar laiku nolietojas un tā rezultātā notiek dažādas reakcijas, kas būtiski ietekmē mūsu apkārtējo vidi. Atkritumiem ir daudzveidīga ietekme uz vidi, un dabas procesi šo iesārņojumu izplata dabas vidē (atmosfērā, hidrosfērā, Zemes garozā), kā arī ietekmē kultūrvidi.
Atkritumus ierokot zemē notiek to tālākā sadalīšanās. Tādā veidā dažādas vielas izplūst un pārvietojas ar pazemes ūdeņiem. Atkritumu apglabāšanas vietās izšķīstot toksiskajām vielām un dažādām organiskajām vielām notiek augsnes un gruntsūdeņu piesārņošana un saindēšana. Šī piesārņošana var radīt virszemes ūdens tilpņu aizaugšanu, piesārņot dzeramo ūdeni. Dažu atkritumu bioloģiskās noārdīšanās procesā izdalās kaitīgas viela, piemēram, metāns, kas ir eksplozīvs.
Transportlīdzekļu izplūdes gāzes satur svinu, kas var kaitīgi ietekmēt nervu sistēmu, oglekļa monoksīdu, oglekļa dioksīdu un slāpekļa oksīdus, kuri izraisa skābo lietu un smogu (dūmu un kaitīgu gāzu migla vai plīvurs virs pilsētas).…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties