Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Eksāmena uzdevums lekciju kursā "Eiropas Savienības tiesības" ar atrisinājumu

     

    Konspekts4 Tiesības

2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:521374
 
Vērtējums:
Publicēts: 15.09.2016.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Konstebls bija rūpīgi izlasījis dzeltenās preses aprakstu par „Prāta Vētras” ekskluzīvo auto un izpētījis atbilstošos Lielbritānijas tiesību aktus. Izrādījās, ka Lielbritānijas parlaments 2015.gada 18.maijā bija pieņēmis grozījumus Ceļu satiksmes drošības aktā (turpmākt tekstā – Akts). Atbilstoši šiem grozījumiem, Akta 15.pants noteica, ka „automašīnas priekšējā stikla parastā gaismas caurlaidības spēja nedrīkst būt mazāka par 80 %„. Savukārt „Prāta Vētras” auto šis parametrs bija 75% (t.i., stikls bija par 5 % tumšāks), tādēļ konstebls uzlika atbilstošu naudas sodu un liedza grupai tālāk pārvietoties pa Lielbritānijas ceļiem.
Lielbritānijas konceraģentūra sazinājās ar „Ludwig van”AG pārstāvjiem un noskaidroja, ka līdz šim „Ludwig van”AG auto bez jebkādām grūtībām ir tirgojusi savus auto ar aptumšotajiem stikliem visā Eiropas Savienībā. Lai atrisinātu nelāgo situāciju un neaizvainotu Latvijas zvaigznes, grupu uzņemošā Lielbritānijas konceraģentūra lūdza „Ludwig van”AG rast steidzīgu risinājumu,. „Prāta Vētras” auto tika nomainīti stikli, aizstājot aptumšotos stiklus ar parastiem. Savukārt, lai nodrošinātu mūziķu privātumu, uzņēmums „Ludwig van”AG pārdeva Lielbritānijas koncertaģentūrai uz automašīnas stikliem uzlīmējamu tumšu plēvi ar gaismas caurlaidību 80%, kuru vācu uzņēmums arī līdz šim bija sekmīgi tirgojis daudzās ES dalībvalstīs. Taču arī šoreiz konstebls Bils Sids bija modrs un neļāva „Prāta Vētrai” doties mierīgā izbraucienā. Kā iemesls soda naudai un aizliegumam tālāk pārvietoties tika minēts Akta 16.pants, kas noteica, ka „ir aizliegts uzlīmēt krāsainas plēves uz vieglo un kravas automobiļu logu stikliem, izņemot tiesību aktos paredzētās uzlīmes, neatkarīgi no to gaismas caurlaidības spējas”. Minēto faktu rezultātā Lielbritānijas koncertaģentūra sarūgtināta paziņoja, ka viņu ticība vācu punktualitātei ir sagrauta un ka turpmāk viņi vairs nepirks automašīnas no „Ludwig van”AG.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,70 €
Materiālu komplekts Nr. 1356012
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties