Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:519421
 
Vērtējums:
Publicēts: 28.12.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Televīzija
16. aprīļa TV3 ziņu programmā, tika pārraidīts sižets par slepkavību, kas norisinājusies Jūrmalā pie Majoru dzelzceļa stacijas, kur nogalināts uzņēmējs, kurš atradies savā automašīnā krustojumā, gaidot luksoforā iedegoties zaļo gaismu. Sižetā tika iekļauti gan aculiecinieku, gan izmeklētāju viedokļi par notiekošo, līdz ar to var secināt, ka sižets bija profesionāli un pārdomāti veidots, tomēr ir novērojamas citas nepilnības - ētikas normu pārkāpums un privātās dzīves neaizskaramības neievērošana.
Ziņu raidījuma 13 minūtes 7-10 sekundē tika rādīts mirušā vīrieša līķis, kas, mūsuprāt, ir ētikas pārkāpums, jo šī cilvēka ķermeņa rādīšana – precīzāk cauršautā galva, nav sabiedrībai nepieciešama informācija, bez kuras nebūtu iespējams iztikt konkrētajā sižetā. Tomēr, ja šāda izvēle tiek izdarīta un tiek nospriests, ka mirušā cilvēka līķis tiks pārraidīts, tad ir nepieciešams izteikt brīdinājumu par iespējamiem nepatīkamiem skatiem sižeta turpinājumā, lai skatītāji, kuri to nevēlas redzēt, varētu neskatīties šo sižetu. Šajā gadījumā skatītāju neinformēšana par nepatīkamiem skatiem ir ētikas normu pārkāpums.
Tajā pat laikā ir novērojama arī privātās dzīves neaizskaramības neievērošana, jo šī vīrieša līķa rādīšana nebija saskaņota ar viņa ģimeni.
Tomēr jāapzinās, ka mūsdienu sabiedrība ir pieradusi pie nepatīkamiem skatiem gan filmās, gan videospēlēs un bieži vien vairs neuztver sižeta vai attiecīgā notikuma svarīgumu un nežēlības pakāpi, ja vien netiek uzskatāmi parādīts nogalinātais cilvēks vai nodarītie miesas bojājumi.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1247970
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties