Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:517925
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 07.01.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Piemēram, suns debesis redz citā krāsā, kā cilvēks, bet no kosmosa skatoties rodas jautājums – kas ir debesis? Tādēļ faksts, ka debesis ir zilas, zaudē ir kontroversāls un izrādās, ka tā ir interpretācija un indivīda viedoklis. Bet es vēlos apstrīdēt Nīči, ka fakti nepastāv, jo piemēram fakts, ka Oskaru par labāko režiju 2011. gadā saņēma Tom Hoopers, kas izveidoja filmu The King’s Speech, nav interpretācija, bet gan fakts, jo tā notika un tas nav maināms. Bet iespējams, ka man ar Nīči ir dažādi viedokļi un interpretācijas vārdam „fakts”, kas liek apzināties, ka Nīčes filosofija 19.gs. beigās tika izprasta savādāk kā mūsdienās atšķirīgās informācijas dēļ.

Šis referāts eksaminēja Frīdriha Wilhelma Nīčes filosofiju un tās aizsākumus. Es izskatīju Nīčes biogrāfiju mēģinot atrast likumsakarības un iemeslus kā Nīče nonāca līdz savai filosofijai. Pēc tam es diskutēju par dažādām Nīčes atziņām, īpašu vērību pievēršot atziņai, kas apstrīd faktu vispārēju esamību. Izdarot secinājumus, varu teikt, ka Nīčes personības un uzskatu veidošanās procesus, lielā mērā ietekmēja viņa augšana starp sievietēm un laiks, kad Nīče centās iekļauties vienaudžu vidū. Iespējams, ka rezultāts šim dzīves veidam, kas noveda Nīči līdz nervu sabrukumam, ir iespaidojis Nīči pievērties eksistenciālismam filosofijā. Filosofs mira 1900.gada 25.augustā no sirds triekas. Diemžēl, šis darbs nav tik izsmeļošs kā es vēlētos. Ja būtu vairāk laika, es labprāt daudz sīkāk un tuvāk iztirzātu gan Nīčes dzīves ietekmi uz viņa darbiem, gan viņa veikumus un filosofiju.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1328152
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties