Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:517697
 
Vērtējums:
Publicēts: 05.05.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Kas ir īstais līderis?    4
  Līderība – īsto līderu uzvedības stils    13
  Iezīmju teorija    13
  Levina līderības tipoloģija    14
  Biheiviorālās līderības teorijas    17
  Situatīvās līderības teorijas    17
  Transformatīvās līderības teorijas    21
  Īsta līdera “zemūdens akmeni”    24
  Īstais līderis – sieviete    24
  Īsta līdera apkārtne    25
  Īsto līderu konflikta novēršanas iespējas    26
  Īsta līdera klausīšana māka    28
  Īsta līdera motivēšanas īpatnības    30
  Īsta līdera grupas veidošanas process (team building)    31
  Literatūras avotu saraksts    33
Darba fragmentsAizvērt

R. Ovens un A. Smits uzskatīja, ka nauda ir vienīgais motivējošais faktors, taču mūsdienu motivācijas teorijas, balstītās uz psiholoģisko pētījumu rezultātiem, pierāda, ka motivācijas iemesli ir visai sarežģīti un daudzveidīgi. Varbūt tāpēc tikai īstais līderis var saskatīt katrā darbiniekā unikālus darba motīvus un pēc iespējas maksimāli apmierināt katru. Cits jautājums ir kā to var saskatīt… Un viena no vislabākajām atbildēm varētu skanēt sekojoši – grupas veidošanas procesā (team building).

Īsta līdera grupas veidošanas process (team building)
Jautājums kā padarīt atsevišķo cilvēku kopumu par saliedēto draudzīgu kolektīvu uztrauc vairākus mūsdienu īstus līderus, jo komanda ir spējīga panākt daudz vairāk nekā atsevišķie ņemtie ģēniji. Kā saka firmas “Pathways” ģenerāldirektors Olegs Trojanovskis – “viens zirgs var nostumdīt no vietas vienu tonnu, bet diviem zirgiem būs pa spēkam piecas tonnas – kopējās pūles vienmēr ir produktīvākās”. Tāpēc pieprasījums pēc team building’a nepārtraukti pieaug.
Treninga dalībnieku skaits parasti ir ierobežots – 12-14 cilvēki, savādāk rezultāti varētu būt ne tik efektīvi. Ar team building’a palīdzību var risināt visdažādākos uzdevumus – jauna projekta realizācija, kur ir nepieciešama grupas saliedetība vai kompānijas reorganizēšana.
Katrā treningā ir uzdevumi, kuri ir vērsti uz uzticības formēšanu partneros. Piemēram, dalībniekiem piedāvā uzkāpt uz kādu cēlumu un atmuguriski nokrist uz partneru rokām. Vairāki uzdevumi ir veidoti tā, lai tos varētu izpildīt tikai kopīgi. Piemēram, vingrinājums “Pasarga olas”: uz celmu noliek garu baļķi – sanāk šūpoles. Zem šūpoļu galiem noliek pa vienai olai. Komandai ir jāuzkāpj uz baļķa tā, lai nenospiest olas. Gadās, ne viens desmitnieks olu tiek izmantots līdz dalībnieki izstrādās kopējo stratēģiju.
Vispopulārākais konsultantu paņēmiens – piespiest dalībniekus nospēlēt amatieru izrādi vai koncertu. Piemēram, kompānija “Pathways” atveda neko līdzīgu neturošus aizdomās lielas bankas darbiniekus uz treningu atpūtas mājā. Tur viņi ieraudzīja ziņojumu, ka tāda un tāda datuma tādas un tādas bankas kolektīvs aicina visus uz izrādi. Kad cilvēki saprata, kas viņus sagaida, visi gandrīz vai neaizbrauca prom, bet tomēr beigās nospēlēja brīnišķīgo Šekspira lugu un vēlāk bankā pazuda “mes” un “viņi” sadalījums.
Šī tēma ir ļoti interesanta, aizraujošā, bet tomēr pārāk plaša vienam referātam. Īstie līderi sāk formēties no brīža, kad pasaule sadzird zīdaiņa – topošā īsta līdera kliedzienu. Es pamēģināju aplūkot dažus īsto līderu ietekmējošus aspektus, un tagad es pats personiski uzskatu, ka bez Fortūnas īsta līdera potenciāls tā arī varētu palikt nerealizēts. Tāpēc es novēlu visiem topošiem līderiem – lai Laimes kundzes smaids sekotu jums vienmēr un visur.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties