Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:517655
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 08.01.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
  Kultivācijas teorija    4
  Vardarbība televīzijā    7
  Televīzijas ietekme    9
  Nobeigums    10
  Secinājumi    11
  Pētījums    12
  Aptaujas rezultāti    13
  Aptaujas rezultāti (diagrammā)    14
  Pētījuma analīze un secinājumi    15
  Izmantotā literatūra    16
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
Mūsdienās vardarbība medijos palielinās un viens no galvenajiem vardarbības cēloņiem ir televīzija, kas veido stereotipus sabiedrībā. Kultivācijas teorija izpaužas dažādos dzīves aspektos, tomēr teorijas galvenais uzsvars likts uz televīziju.
Kultivācijas teorija dod mums priekšstatu par to kā funkcionē televīzija un kādas ir nepilnības tās darbībā. Lai arī ikdienā televīzijā rādītajam mēs nepievēršam pārāk lielu uzmanību, televīzijas skatīšanos mēs uztveram, vairāk, kā laika īsināšanas izklaidi, tomēr jāatzīst, ka tā atstāj paliekošu iespaidu uz mūsu domāšanu un rīcību dažādās situācijās. Tiem cilvēkiem, kas televīziju skatās pārāk daudz, nereti rodas dažādas paranojas. Viņi jūtas apdraudēti un nedroši pat to, ka viņus varētu piemeklēt kāda varmācīga darbība. Tas ir izskaidrojams ar to, ka televīzijā vardarbība ir sastopama gandrīz uz katra soļa. Var secināt, ka televīzija atstāj lielu ietekmi uz cilvēka dzīvi.
Cilvēkiem ir tendence vairāk ietekmēties no negatīvām ziņām, būtībā medijos parasti arī ir atspoguļots vairāk negatīvā, nekā pozitīvā. Tas arī ir iemesls, kāpēc cilvēki uztver, ka viss ir daudz sliktāk, nekā patiesībā. Vardarbība televīzijas ekrānos kultivē sociālo paranoju.
Ir jāsaprot, ka televīzijas savā darbībā neko daudz nemainīs, ar to domājam tieši vardarbīgo filmu un raidījumu īpatsvaru, ja vien nebūs valsts noteikti ierobežojumi. Valstij ir jācenšas ar likumiem ietekmēt televīziju darbību, jo televīzija ir medijs, ko cilvēki diendienā izmanto visvairāk. Tas ir medijs, kuram vajadzētu nevis degradēt un sabojāt sabiedrību, bet gan celt tās intelektu. Un to var izdarīt ar izklaidējoši intelektuāliem raidījumiem.
Tieši tāpēc no sākuma ir jāsaprot un jāapzinās problēmas un tad ar attiecīgām darbībām šīs problēmas var efektīvi novērst.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties