Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:516747
 
Vērtējums:
Publicēts: 10.02.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2011. - 2015. g.
Darba fragmentsAizvērt

Jaunaudzes izvērtēšana
Otrajā darba daļā tika apskatīta priežu jaunaudze. Tajā tika izvērtēta tās atjaunošanās un tika izvērtēts tās sanitārais stāvoklis.
Kopumā tika izveidoti septiņi apļveida parauglaukumi ar rādiusu 2,82m. Šī parauglaukuma platība aizņem 25 m2 lielu teritoriju. Normatīvajos aktos ir noteikts, ka uz vienu ha platības ir jābūt vismaz 3000 priežu stādu un maksimālais skaits nedrīkst pārsniegt 4500 stādu uz ha. Mūsu gadījumā aprēķinot vidējos kociņu skaitu no visiem parauglaukumiem ieguvām, ka šajā platībā vidēji uz ha ir aptuveni 4000 jauno kociņu, kas atbilst normatīvajos aktos norādītajam skaitam. Mūsuprāt ir prātīgi darīts, ka kociņu skaits ir lielāks par minimālo, jo varēja novērot, ka platībā ir salīdzinoši liela pārnadžu intensitāte un arī smecernieks padara savu ļaunumu.
Principā gandrīz visiem apskatītajiem kociņiem bija saredzami kāda veida bojājumi. Visvairāk kociņu bija bojāti ar rūsu, gandrīz 80 %, taču tās intensitāte nebija pārlieku spēcīga un uz doto brīdi kociņiem nekādu lielo ļaunumu nenodara.
Tālāk sekoja pārnadžu bojājumi kociņiem bija apkosti jaunie dzinumi un arī galotnes pumpuri. Pārnadžu bojājumu sastopamība bija ap 50 % no pārbaudītajiem kociņiem, taču šo bojājumu intensitāte vietām sasniedza pat tādu līmeni kad paliekošo kociņu izdzīvošana ir diezgan bezcerīga, jo nokosts galotnes pumpurs.
Vēl tika novēroti kociņi ar smecernieka bojājumiem taču šī bojājuma īpatsvars bija pavisam niecīgs un atrodams uz reti kura kociņa.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties