Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:516737
 
Vērtējums:
Publicēts: 09.11.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Par galveno zināšanu avotu uzskatīja pieredzi, vērojumu un eksperimentu. Džons Loks bija pirmais, kurš sīkumaini pētīja empīrisko izziņu, pārliecinoties, ka ikviena pieredze sākas ar ārpasaules uztveršanu (caur sajūtām). Loks izveidoja virzienu, kuru nosauca par sensuālismu, kur vienīgais izziņas avots ir sajūtas.
Empīriķis Loks darbā „Eseja par cilvēka sapratni” raksta, ka viņa nolūks ir noskaidrot cilvēka zināšanu izcelšanos, drošību un apjomu, kā arī par to balstīšanu uz pieredzi, un cik tajā liela ietekme ir sajūtām. Viņš runā par cilvēka sapratni, par sapratnes spējām un apraksta kādiem uzdevumiem tā ir piemērota, iztirzājot cilvēka izziņas spējas apkārtējā pasaulē.
Ar vārdu dvēsele šis filosofs saprot cilvēka psihi, bet ar vārdu ideja- gara uztveramo lietu, domāšanas vai saprašanas tiešais objekts.
Loks uzskata, ka cilvēka dvēselē nav iedzimtu principu- cilvēka apziņa piedzimšanas brīdī ir kā tukša telpa bez mēbelēm. Tikai pēc tam mazais cilvēkbērns sāk sajust. Viņš apkārtējo pasauli saredz, saož, satausta un saklausa, veidojot pieredzi (ja pastāvētu iedzimti principi, bērni visu jau zinātu).…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties