Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Atskaite par kurināmo datu salīdzināšanu no valsts statistikas pārskata "2-Gaiss", nacionālā emisiju kvotu sadales plāna un Latvijas Republikas Centrālās statistikas pārvaldes krājuma "Energobilance"

     

    Prakses atskaite32 Enerģētika, Fizika

5,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:516232
 
Vērtējums:
Publicēts: 16.09.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: 20. gs. (1900. - 1999. g.)
2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

Datu vākšanas mehānisms:
LVA:
Datus par kurināmā veidiem, sastāvu un gada patēriņu, kā arī īsu informāciju par uzņēmumā esošiem enerģijas avotiem LVA sadarbībā ar Statistikas pārvaldi (SP) nosūta RVP anketas, kuras RVP izdala uzņēmumiem, kuriem ir atļaujas piesārņojošo darbību veikšanai vai arī integrētā piesārņojuma atļaujas (A, B,). vai iesniegti pieteikumi par C kategorijas piesārņojošām darbībām. Uzņēmumi anketas aizpilda un iesniedz RVP. Savukārt RVP datus ievada On-line režīmā un salīdzina ar pagājušā gada rādītājiem, izveidojot Valsts statistikas pārskatu Nr.2-GAISS datu bāzi, kas ir pieejama LVA mājas lapā.
Dati CO2 emisiju aprēķinam valstī par kalendāro gadu (saskaņā ar ANO Vispārējās konvencijas par klimata pārmaiņām prasību izpildi) tiek iegūti no Latvijas Republikas Centrālās statistikas pārvaldes krājuma ”Energobilance”. Sīkākas informācijas nepieciešamības gadījumā LVA nosūta attiecīgo pieprasījumu uz Latvijas Republikas Centrālo statistikas pārvaldi.
Nacionālais emisijas kvotu sadales plāns:
Uzņēmumiem tika nosūtīta anketa, kurā bija jānorāda dati par izmantojamiem kurināmā veidiem un to sastāviem, kurināmā gada patēriņu, iekārtu tehniskiem parametriem, t. sk. energoavota lietderības koeficents, saražotās enerģijas daudzums, kā arī informāciju par emisijām. Iegūtā informācija tika pārbaudīta un nepieciešamības gadījumā anketa tika nosūtīta uzņēmumam atkārtotai aizpildīšanai.

Salīdzinot LVA un Nacionālajam emisijas kvotu sadales plānam iesniegtos datus laika periodam no 1997.-2002.gadam tika konstatētas vairākas neatbilstības (skat. pielikumu 2). Pārrunu laikā ar LVA pārstāvjiem tika noskaidrots, ka dažos gadījumos (piemēram, uzņēmumiem LATVENERGO TEC-1 un TEC-2, Salaspils siltums, Valmieras pilsētas domes Siltumapgādes nodaļas katlu mājā Rīgas ielā 27a ) kurināmā patēriņa atšķirīgie dati radušies datu ievades laikā RVP.
Iegūtās nesakritības uzņēmumu kurināmo patēriņos palielina arī kopējās CO2 emisijas –vidēji par 150 Gg/ gadā.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1125672
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties