Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:515384
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 10.12.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Visbiežāk barjeru iepazīt citu kultūru rada etnocentrisms, kad cenšamies „mērīt pēc savas mērauklas” jeb vērtējam no savas kultūras pozīcijām. Tāpēc ir nepieciešams izzinošs process, kas atklāj kultūru atšķirības un samazina nedrošības sajūtu, bailes vai kultūršoku. Savukārt, cilvēki, kas daudz brīvāk pieņem citas kultūras tuvojas etnorelatīvismaz jēdzienam, kad atšķirības pieņemam kā līdzīgas pret līdzīgu, apzinoties, ka pastāv aisberga apakšējā daļa. Līdz ar to izglītībā nepieciešams iekļaut dažādus uzdevumus, kas palīdz adaptēties telpā un kultūrā, kurā atrodies. Kā piemērs var būt arī daudz plašākām cilvēku kopienām paraudzētā integrācijas sistēma, kas tāpat kā starpkultūru izglītība veicina savstarpēju sapratni, līdzpastāvēšanu un izzinošos procesus.
Starpkultūru izglītības procesā svarīga ir ne vien komunikācija ar citu tautību un kultūru cilvēkiem, bet arī teorētiskā bāze. Skaidrojot kādas problēmas pastāv un kas tās veicina, mēs varam vieglāk izvērtēt savu rīcību un apzināties savu attieksmi pret citām kultūrām. Tas palīdz ceļā uz iecietību, sapratni par kultūrām un mūsdienu sabiedrību, attīsta komunikācijas prasmes un mazina konfliktus. Vēl ļoti būtiski ir atcerēties, ka tik pat cik dažādas ir kultūras, tā arī individuālās pieejas mācību procesam atšķiras. Tāpēc visbiežāk starpkultūru izglītības pamatā ir radoši uzdevumi, aktivitātes un praktiska darbošanās. Ir jāiesaista visdažādākās pieejas mācību procesam, jo ja vieni ir teorētiķi, tad citi domātāji, darboņi vai pragmatiķi.5

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties