Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:514615
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 26.03.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Traktors sastāv no ( 1.1.1. att.) motora (dzinēja), transmisijas, gaitas iekārtas, darba iekārtas, vadības iekārtas, elektroiekārtas, traktorista darba vietas un dažādām palīgierīcēm, piemēram, ierīces traktora pacelšanai, izmantojot hidraulisko sistēmu.
Transmisija savukārt sastāv no galvenā sajūga, starpsavienojuma, pārnesumkārbas un dzenošā lifta. Dzenošais lifts ir pakaļējais tilts, bet uzlabotas pārgājības traktoros arī priekšējais tilts. Dzenošajā tiltā ievietots centrālpārvads un pagriezes mehānismi – diferenciālis riteņtraktoriem vai sānsajūgi un bremzes kāpurķēžu traktoriem. Dzenošajā tiltā ievietoti vai arī no ārpuses piestiprināti sānpārvadi. Transmisija atrodas arī darba iekārtas piedziņas mehānismi.
Darba iekārtai pieskaita hidrosistēmu, uzkares mehānismu, jūgkāšus vai jūgskavas (piekabes), jūgvārpstu un pārvadskriemeli ( siksnas skriemeli ).
Vadības iekārta riteņtraktoriem sastāv no stūres un bramžu iekārtas, bet kāpurķēžu traktoriem – no pagriezes mehānismiem, kas iebūvēti transmisijā.
Motors parasti novietots traktora priekšgalā ( 1.1.1. att.). Aiz motora atrodas sajūgs. Tam seko starpsavienojums, pārnesumkārba un pakaļējais tilts. Kāpurķēžu traktoriem, piemēram, traktoram - 74, parasti visas transmisijas galvenās daļas un motors nostiprināti pie kopējā rāmja. Daļai riteņtraktoru, piemēram, traktoram T – 25A, galveno daļu korpusi savstarpēji nostiprināti un rāmja nav. Dažos gadījumos, piemēram, traktoriem „ Belarusj ”, ir tikai pusrāmis pie kura pietiprināts motors. Riteņtraktora pārnesumkārbai un pakaļējam tiltam var būt viens kopējs korpuss.
No pārējiem traktoriem stipri atšķiras rušināmaugu apstrādes pašgājējas šasijas, kurām motors novietots aizmugurē, bet transmisija atrodas pirms motora. Šasijas priekšgalā ir pusrāmis, kuru veido viena vai divas sijas mašīnu uzkarināšanai vai uzmontēšanai.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties