Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:513433
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 14.12.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 18 vienības
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Veselība un vajadzības    5
1.1.  Kas ir veselība    5
1.2.  Mūsu vajadzības    7
2.  Emocionālā inteliģence un intelekts    9
2.1.  IQ nav rādītājs    9
2.2.  Emocionālās inteliģences nepieciešamība    12
2.3.  EQ komponentes    13
2.3.1.  Savu emociju apzināšanās    13
2.3.2.  Emociju apvaldīšana. Dusmas, raizes, melanholija    14
2.3.3.  Pašmotivācija    17
2.3.4.  Svešu emociju atzīšana. Empātija    18
2.3.5  Savstarpējo attiecību uzturēšana    19
3.  Pozitīvā domāšana citā skatījumā    20
  Secinājumi    22
  Izmantoto avotu un literatūras saraksts    24
Darba fragmentsAizvērt

Mūsdienu tehnoloģiju laikmetā aizvien vairāk izpaužas dažādas sabiedrībā plaši izplatītas emocionālā panīkuma tendences. Gan ieraušanās sevī, nepārvaramas raizes un depresija, nespēja koncentrēties, tieksme uz pārkāpumiem un agresivitāti.
To visu provocē un veicina t.s. “amerikāniskā dzīvesveida” propaganda masu saziņas līdzekļos, glorificējot naudas pielūgsmi, visatļautību, agresivitāti un izvirtību.
Katra no šīm problēmām pati par sevi vēl nerada iemeslu lielam satraukumam, bet, kopā ņemtas, tās liecina par draudīgām pārmaiņām, kas aizsākas saindējot bērnību, jaunību un kā sekas visu tālāko dzīvi, iezīmējot aizvien lielāku emocionālās inteliģences iemaņu trūkumu un “civilizētās” sabiedrības ētisko degradāciju.

Katrs no mums kaut reizi dzīvē ir sastapis kādu sirmu un dzīves gudru māmiņu, kas kopš laiku laikiem savas dienas vada tālos laukos savā saimniecībā. Šai sieviņai nav ne augstākās izglītības, ne viņa orientējas modernajās tehnoloģijās. Ne viņa ko zina par globālajām klimata problēmām, ne par moderno ķirurģiju, nerunājot par 21.gadsimta arhitektūru vai jaunākajām operētājsistēmu versijām. Bet kādēļ šī māmiņa dzīvo veselīgu un ilgu mūžu? Kādēļ viņa saprotas ar cilvēkiem labāk kā daudzi jauni, akadēmiski izglītoti cilvēki ar ievērojami augstām IQ vērtībām, kuri izgājuši gan psiholoģijas, gan etiķetes kursus? Kādēļ viņa priecājas par saules lēktu 5 no rīta, bez grūtībām pamostoties, lai savas gosniņas izslauktu?
Tātad referāta mērķis ir noskaidrot – kādēļ gan pastāv šāda milzīgā atšķirība starp cilvēkiem, kas vada savas dienas steigā, mūžīgā stresā un neapmierinātībā, un tādiem, kas smaida pat visdrūmākajos puteņa vakaros ar to mūžīgā miera un prieka izjūtu. Kādēļ gan redzam veselīgus, optimisma pilnus cilvēkus, kas nekad nesūdzas par savām dzīves likstām vai veselības problēmām, bet pastāv arī tādi, kas neizkūlušies no vienas ķezas, gaužas par nākamo.
Izvēlējos rakstīt referātu par šo tēmu, jo mani nebeidz pārsteigt gan akadēmiski izglītotu cilvēku reizēm nepieņemamā un muļķīgā rīcība savstarpējās attiecībās un pretnostatījumā reizēm vidusskolu nepabeigušo cilvēku nosvērtība, miermīlība, pozitīvais redzējums, kas liek pārsteigumā brīnīties par tepat esošas, bet maz izpētītas „gudrības” eksistenci.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1235699
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties