Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:512210
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 27.10.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2011. - 2015. g.
Darba fragmentsAizvērt

Ārējas tirdzniecības pamats ir starptautiskā darba dalīšana un specializācija, tā būtiski iespaido pasaules ekonomisko attīstību. Panākumi vai neveiksmes šajā jomā regulē valsts ekonomisko attīstību, ir viens no svarīgākajiem faktoriem valsts ekonomikas augšupejā vai lejupslīdē. Starptautiskā preču maiņa ir visu valstu bagātības avots, jo tā dod iespēju paplašināt specializāciju un labāk izmantot katras valsts ekonomiskos resursus. Jo attīstītāka ir valsts ārējā tirdzniecība, jo attīstītāka un daudzsološāka ir arī valsts ekonomika.
Latvijā ārējai tirdzniecībai pieder liels īpatsvars iekšzemes kopprodukta struktūrā, kas padara to par ekonomiskās izaugsmes dzinēju. Eksporta un importa apjomi ir nozīmīgi faktori, kas ietekmē valsts budžetu. Latvijai kā mazai atvērtās ekonomikas valstij ir mazi dabas resursi, trūkst enerģētisko resursu, nav naftas ieguvju, nav kapitālpreču ražotņu. Materiāli, izejvielas, plašs investīciju preču klāsts ir jāieved no ārzemēm. 2006.gadā Latvija veica darījumus ar vairāk nekā 150 valstīm.
Latvijas ārējās tirdzniecības apjoms ar katru gadu pieaug. Īpaši strauji tas ir palielinājies pēc Latvijas iestāšanās Eiropas Savienībā.
Latvijas kopējais preču ārējās tirdzniecības apjoms 2010.gadā sasniedza 14.9 miljardus eiro, kas ir par 26,4% vairāk nekā iepriekšējā gadā, lai gan joprojām šie apjomi bija par 12% mazāki nekā 2008. gadā, kad ārējā tirdzniecība sasniedza savu maksimumu.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,70 €
Materiālu komplekts Nr. 1344465
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties