Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:511539
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 09.02.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Modernās žurnālistikas mērķis, uz ko ārkārtīgi tiecas un cenšas realizēt dzīvē ir objektivitāte, atdalīta un neaizspriedumaina un ziņu un informācijas iegūšana un izplatīšana. Šāda veida objektivitāte ļauj cilvēkiem nonākt pie secinājumiem par pasauli un notikumiem bez žurnālista subjektīvā viedokļa, kas varētu ietekmēt informācijas pieņemšanu vai noraidīšanu. Daži, kuru mērķis ir lēmumu pieņemšana balstoties uz faktiem, nevis uz aizspriedumiem vai māņticību, piekristu šādam uzdevumam. Taču diemžēl, ka šādu uzdevumu nav iespējams izpildīt. Kamēr cilvēki iegūst, uzkrāj un izplata informāciju un ziņas, objektivitāte ir nerealizējams sapnis.
Kā ārējās realitātes, cilvēki, vietas un lietas eksistē tikai kā atsegti rāmji, struktūras. Prāts projektē segumu, formu, siltumu, krāsas un citas īpašības un iezīmes. Tāpēc katra cilvēka prāts izstrādā savu iluzoro pasauli un kopīgās realitātes minimuma. Kopīgā pasaule ir tās lietas, ko cilvēki uzskata par kopīgām: rozes smarža, vijoles skaņa, ābola garša utt. Cilvēki var dalīties realitātē, taču pasaule, kas tiek konstruēta no šīs realitātes var un tā variē, balstoties uz katra indivīda uztveri un pasaules redzējumu. Katra cilvēka pasaule atbilst un pielāgojas savam kulturāli definētām ekspektācijām. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1115791
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties