Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:511348
 
Vērtējums:
Publicēts: 25.04.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Rīsi ir veselīgs un vērtīgs pārtikas produkts. Tajos ir daudz minerālvielas, vitamīni un olbaltumvielas.
Regulāri lietojot uzturā rīsus, samazinās risks saslimt ar sklerozi, jo tie samazina holesterīna daudzumu asinīs.
Dažādi apstrādājot rīsu graudus, iegūst rīsus, kas atšķiras pēc krāsas, garšas, pagatavošanas laika, kā arī pēc uzturvērtības.
Pēc apstrādes veida rīsus iedala brūnajos, baltajos un ar tvaiku apstrādātajos.
Rīsu izmantošana
Gargraudu rīsus var lietot plovu, piedevu un desertu pagatavošanai.
Sarkanos rīsus var izmantot gan kā pamatēdienu, gan kā piedevu.
Ar tvaiku apstrādātie rīsi ļoti labi der desertu pagatavošanā, jo tie nesalīp.
Uzturvērtība
Ar tvaiku apstrādātajos rīsos, pēc to apstrādes 80% vitamīnu un minerālvielu no apvalka nonāk rīsos
Sarkanajiem rīsiem ir minimāla apstrāde un tie visvairāk saglabā uzturvielas
Gargraudu rīsi satur vērtīgas uzturvielas
Olbaltumvielas, taukvielas, ogļhidrāti, minerālvielas, kalcijs, B1, B2, B6, E vitamīnus.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties