Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:511141
 
Vērtējums:
Publicēts: 09.11.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Kopš brīža, kad arvien vairāk filozofija tika sasaistīta ar realitātes lingvistisko reprezentāciju, saikne starp filozofiju un lingvistiku ir kļuvusi arvien ciešāka. Izsakot teoriju, filozofi ar nelielām lingvistikas zināšanām var uzrakstīt sintaksi tām valodām, kuras viņi vēlas lietot; un lingvisti var lietot filozofiskos principus, lai atrisinātu ar nozīmi un sintaksi saistītās problēmas. Šī stingrā saikne var tikt izmantota izdevīgi abām pusēm.
Vēl nesenā pagātnē filozofi aktīvi risināja jautājumu par valodas precizitāti un meklēja iespēju izveidot sistēmu, kurā par nozīmi var runāt, nebaidoties iekrist cirkulārā vai metafiziskā slazdā. Divas galvenās pieejas šim jautājumam radās 20. gadsimta zinātniskajās aprindās – loģiskais empīrisms un parastā valodas teorija. Loģiskais empīrisms, zināms arī kā loģiskais pozitīvisms, cenšas izveidot valodu, kura sastāv no simboliem, kuri ir precīzi kombinēti saskaņā ar specifiskiem noteikumiem; tas izslēdz filozofiskās konvolūcijas, kuras rodas no neprecīzi un neskaidri sakārtotas valodas lietošanas . Savukārt, parastā valodas teorija uzsver, ka šīs filozofiskās problēmas rodas, kad valoda tiek lietota nepiemēroti; valoda pati par sevi ir pilnīgi pieņemama un var tikt viegli pielietota abstraktu un filozofisku jēdzienu skaidrošanā bez nevajadzīgu izmaiņu izdarīšanas, ja vien tā tiek piemēroti lietota un interpretēta.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties