Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
14,20 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:509346
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 07.11.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2011. - 2015. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
1.  ĒDINĀŠANAS UZŅĒMUMA RAKSTUROJUMS    4
2.  APMEKLĒTĀJU SKAITA APRĒĶINS    6
3.  SORTIMENTA MINIMUMA SASTĀDĪŠANA    8
4.  PORCIJU SKAITA APRĒĶINS    10
5.  ĒDIENKARTES SASTĀDĪŠANA    12
6.  ĒDIENU TEHNOLOĢISKO KARŠU SASTĀDĪŠANA    14
7.  ĒDIENU PAŠIZMAKSAS APRĒĶINS    28
8.  ĒDIENU SORTIMENTA IZVĒRTĒJUMS    29
9.  DIENĀ NEPIECIEŠAMO IZEJVIELU DAUDZUMA APRĒĶINS    32
10.  PĀRTIKAS PRODUKTU PREČZINISKAIS RAKSTUROJUMS    34
  SECINĀJUMI    37
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA    38
Darba fragmentsAizvērt

SECINĀJUMI
Izstrādājot, ēdināšanas uzņēmuma, tehnoloģiskā procesa norises dokumentāciju, jāņem vērā dažādi kritēriji, piemēram, ēdināšanas uzņēmuma tips, atrašanās vieta, apkalpošanas veids, blakus esošo ēdināšanas uzņēmumu piedāvājums un citas iezīmes.
Ēdienkarte ir viens svarīgākajiem ēdināšanas uzņēmumu raksturojošiem lielumiem, tāpēc jāizvērtē, kādi ēdieni būtu vispiemērotākie, lai tos varētu prasmīgi pagatavot un piedāvāt par atbilstošu un pieņemamu cenu. Veiksmīgas ēdināšanas uzņēmuma darbības pamatā ir veiksmīgi izstrādāta ēdienkarte un tehnoloģiskā dokumentācija
Ēdienkarte sastādīta vasaras sezonai Izmantojot ēdienkartē iekļauto informāciju tiek veikta pārējā dokumentācija – rēķinātas tehnoloģiskās, kalkulācijas kartes, nepieciešamais izejvielu daudzums, veidotas tehnoloģiskās shēmas u.c.
Kalkulācijas kartes nodrošina informāciju par ēdiena izejvielu izmaksām, lai vadoties pēc tām uzņēmums izstrādātu savu cenu politiku. Nepieciešamais izejvielu aprēķins nodrošina atbilstošu pārtikas produktu pasūtījumu veikšanu. Tehnoloģiskās tiek veidotas, lai nodrošinātu ātru un nemainīgu ēdienu gatavošanas kvalitāti uzņēmumā. Ēdienu izvērtēšana pēc kvalitātes un pieprasījuma kritērijiem nodrošina ēdienkartes un gatavošanas procesa uzlabošanu.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties