Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:507970
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 19.03.2014.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

B.Ņūmenas teorijas un jēdzieni ir savstarpēji saistīti un papildina cits citu. Aprūpes modelis pielietojams praksē dažādām klientu sistēmām. Gan vienam cilvēkam, gan ģimenei, gan cilvēku grupām.Teorija var tikt izmantota par citu teoriju izstrādei.
Sistēmas modelis var būt plaši pielietojams sprieguma reakcijas mazināšanai. Darbā laika masas organismu ietekmē meteoroloģiskie apstākļi vai darba vides mikroklimats.Spriedze kas var rasties nelabvelīga mikroklimata ietekmē, sekmē organisma funkciju un aizsardzības spēju pavajināšanos. Var pastiprināties citu kaitīgu darba vides faktoru (vibrācijas, ķīmisko u.c.) ietekmi. Rezultata samazinas darba spējs, rodas ar darbu saistītas slimības (infekcijas) vai pat arodslimības.Masai pašai jādara profilakses pasākumi, piemēram, valkāt siltumizolējošu darba terpu, racionala šķīdruma lietošana darbā laikā. Mans māsas pienākums ir sniegt kolēgiem adekvātu informāciju par notiekošu apkārt. Māsai ir jaievēro morālie un ētiskie principi, japielagoties darba videi, jaizvairās no riska faktoriem, sniegt organizētu palidzību kolēgiem vai pacientiem (klientiem). B.Ņūmenas Sistēmas modelis ar to arī tik universiāls, jo ļauj to izmantot ikvienā prakses vietā un situācijā.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties