Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:506806
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 17.03.2016.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Septītajā lekcijā Dž. Boulbijs vēlreiz atgādina par to cik svarīga ir pieķeršanās nozīme bērna attīstībā. Pirmkārt, jau tā ir bioloģiskā funkcija, kuru veic tieši šīs emocionālās attiecības starp personām. Un viennozīmīgi, ka spēcīga ietekme bērna attīstībā ir tam, kā bērns vispār ir audzināts. „Liela nozīme ir tam, vai māte pati šajā laikā saņem emocionālu atbalstu un cik liels tas ir. To var ietekmēt arī mātes vecāku izturēšanās viņas bērnībā.” Kā jau pieminēju nebeidzamo apli vai tā saucamo apburto loku – māte visdrīzāk savu bērnu audzinās pēc pašas gūtās pieredzes no savas bērnības. Tomēr, es gribētu piebilst, ka ir izņēmumi. Šāds piemērs ir mana mamma, kura uzauga vardarbībā un naidā starp alkoholiķiem.
Bērnam ir jājūt ciešā saikne ar vecākiem. Tas cels viņa pašapziņu un drošība sajūtu. Tas arī šis „drošais pamats” zem bērna kājām. Grāmata ir viegli uztverama un interesanta. Šo visu lasot, tas liekas tik pašsaprotami, bet kad aptver, ka laikā kad grāmata tika izdota, cilvēkiem šī informācija bija kas jauns, tas liekas fenomenāli. Uzskatu, ka audzināšanas tendences kā tādas, kļūst ar vien pamatotākas un kvalitatīvākas. Izlasot šīs četras Boulbija lekcijas saprotu, cik svarīgi ir izvērtēt savas prioritātes, kad manā dzīvē ienāk bērns. Cik būtiski ir veltīt viņam laiku un uzmanību, jo no manis ir atkarīga mana bērna nākotne.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties