Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:506014
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 22.10.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 27 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

IEVADS
Augsto tehnoloģiju un urbanizācijas ietekmē cilvēki dzīvo ļoti atrauti no dabas un lieto pārstrādātus, ilgi uzglabājamus pārtikas produktus, kas ir viens no iemesliem dažādām hroniskām alerģiskām saslimšanām un depresijām. Līdz ar to pēdējos gados Latvijā un jau salīdzinoši senāk visā Pasaulē ir vērojama bioloģiskās lauksaimniecības tradīciju straujāka attīstība.
Bioloģiskajā lauksaimniecībā netiek izmantoti ķīmiski sintezētie minerālmēsli un pesticīdi, augiem nepieciešamās barības vielas nodrošina, izmantojot dabiskas izcelsmes mēslošanas līdzekļus. Augu ražas veidošanās procesos kā viens no svarīgākajiem elementiem ir izceļams slāpeklis, kuru augsnē dabiski var nodrošināt iestrādājot zaļmēslojumu, kūtsmēslus, kompostu un vircu, kā arī audzējot tauriņziežu dzimtas augus, kas ar gumiņbaktēriju palīdzību saista augsnē slāpekli. To izmanto gan augi, gan augsnē mītošie mikroorganismi.
Zinātnieki sintezē un izmēģina dabiskas izcelsmes preparātus, kas veicina augu augšanu un augsnes bioloģisko aktivitāti videi saudzīgas lauksaimniecības apstākļos.

1. LITERATŪRAS APSKATS
1.1. Baltā āboliņa agromorfoloģiskās īpašības
Baltais āboliņš ir daudzgadīgs, pasaulē plaši izplatīts tauriņziežu dzimtas augs. Tā augums ir neliels un tas sasniedz 20 – 50 cm; savvaļā tas ir mazs, bet kultivētais baltais āboliņš var būt ap pusmetru garš.
Kā visiem tauriņziežiem, sakņu sistēma tam sastāv no mietsaknes un sānsaknēm, bet tā ir seklāka nekā sarkanajam un bastarda āboliņam. Līdz ar to baltais āboliņš savairojas lietainās vasarās, bet sausās vasarās tas izzūd no zelmeņa.
Stublājs ir ložņājošs un, saskaroties ar zemi, mezglu vietās augs dzen jaunas saknītes un virszemes dzinumus. Labvēlīgos augšanas apstākļos tas ļoti ātri veģetatīvi savairojas un aizpilda visas tukšās vietas zelmenī.
Baltā āboliņa lapas sastāv no trim lapiņām, kurām visām ir vienāda garuma kātiņi. Lapiņu virspuse ir bez matiņiem un apakšpuse spīdīga. Baltā āboliņa lapu virspusē ir viegli saredzams gaišāks zīmējums.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1123456
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties