Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:505284
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 04.01.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Paulu Koelju ir brazīliešu literāts, žurnālists, vairāku dziesmu vārdu autors, kas pasaules slavu ieguvis pateicoties grāmatai „Alķīmiķis”. Tā ir publicēta vairāk nekā 80 valstīs un tulkota 41 valodā. P.Koelju ir dzimis 1947.gadā Riodežaneiro un uz doto brīdi ir otrs visvairāk lasītākais Latīņamerikas rakstnieks. Viņš ir sarakstījis vēl daudzas citas slavenas un lasītāju iemīļotas grāmatas, piemēram, „Maktub”, „Veronika grib mirt”, „Burvja piezīmes” u.c.
Grāmata „Alķīmiķis” stāsta par aitu ganu Santjago, kurš jau divas reizes redzēja vienu un to pašu sapni, taču nekādi nespēja to iztulkot. Viņš nolēma doties pie zīlnieces. Tā viņam pavēstīja, ka jādodas pāri jūrai un tuksnesim pie Ēģiptes piramīdām, jo tur esot apslēptas bagātības. Vēl sieviete pieminēja, ka tas sapnis ir pavēstīts Pasaules valodā. Tajā pašā dienā aitu gans satika arī Salemas karali, kurš deva ganam daudzus gudrus padomus un divus akmeņus – Urimu un Tumimu. Tie palīdzēs ganam izšķirties, ja viņš nezinās, ko iesākt. Pēc sarunas gans nolemj doties uz Āfriku. Tā tad arī sākas viņa piedzīvojumi. Āfrikā gans satiek daudz dažādus cilvēkus. Pirmo nakti viņš bija spiests pavadīt tirgus laukumā, jo viņam nozaga naudu, 11 mēnešus un 9 dienas viņš nostrādāja kristāla veikaliņā un palīdzēja tā saimniekam uzlabot to. Tad viņš devās pie karavānas vadoņa un uzsāka ceļu pāri tuksnesim pie piramīdām. Kādā oāzē viņš iepazinās ar skaistu meiteni Fatimu, kuru iemīlēja, taču arī tas viņu neatturēja no dārgumu meklējumiem. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1118596
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties