Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:504525
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 20.04.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Lektors noradīja arī uz to, ka ir valstis, ar kurām šīs sarunas un vienošanās ir praktiski neiespējama. Konkrētāk tika runāts par trijām noteiktām valstīm- Krieviju, ASV un Ķīnu. Ar Ķīnu ir izveidots jauns tirdzniecības dialogs, diskutējot par to, kā veidot tālākās savstarpējās attiecības. Mēs esam lielākais Ķīnas eksporta tirgus, kas padara mūs par svarīgu galamērķi ķīniešu eksportam. Ir jāsaprot, ka Ķīna vairāk domā par pašas valsts attīstību un savām interesēm, jo joprojām tur dzīvo simtiem miljonu cilvēku, kuri dzīvo nabadzībā, kas kalpo kā liels izaicinājums valstij. Biju pārsteigta par to, kā, kā stāstīja lektors, lai arī visi rādītāji un skaitļi Ķīnas ekonomikā ir augsti, tā ir ļoti nabadzīga valsts. Liels daudzums no tā, ko Ķīna eksportē, ir tikai tur ražots, bet patiesībā pati ideja un uzņēmumi pieder citām valstīm un citu valstu uzņēmumiem, tādejādi, no
pārdotās preces ieņēmumiem, Ķīna saņem tikai ļoti nelielu daļu. Tāpat arī interesants likās fakts, ka ASV investējot, piemēram, Beļģijā, iegūst daudz lielāku peļņu, nekā investējot Ķīnā. Lai nu kā, resursi, ar kuriem attīstīties, šai valstij ir, tieši tādēļ tai priekšā ir liels aizaicinājums. Arī gadījumā ar Krieviju, Eiropa vēlas to iekļaut Pasaules tirdzniecības organizācijā, bet ne jau par katru cenu. Krievija vēlas to paveikt ar pēc iespējas zemākām izmaksām sev, bet Eiropa vēlas to padarīt pēc iespējas labvēlīgāku sev. Krievijā ir daudz augstākas kvotas, nodokļi, kuri atšķiras no tā, kādus tos vēlas redzēt Eiropa. Tieši tas kalpo par galveno pārrunu iemeslu- ir jāatrod balanss, tā, lai tiktu apmierināta gan Krievija, gan Eiropa.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,70 €
Materiālu komplekts Nr. 1314319
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties