Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:504266
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 28.01.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  TĀLMĀCĪBA    2
  MĀCĪBU PROCESS    4
  PRIEKŠROCĪBAS    5
  TRŪKUMI    6
  IZMANTOTĀS LITERATŪRAS SARAKSTS    8
Darba fragmentsAizvērt

Trūkumi
Lai studētu tālmācības formā vajadzīga spēcīga motivācija. Neraugoties uz to, ka cilvēks par studijām internetā maksā, ir grūti sevi motivēt brīvajā laikā sēsties pie datora un klausīties lekcijas, meklēt informāciju, pildīt uzdevumus. Šī iemesla dēļ tālmācība orientēta galvenokārt uz pieaugušajiem.
Tālmācība piedāvā šauru apgūstamo programmu sarakstu. Ir atsevišķas jomas – pārsvarā uz praktisko darbību balstītās -, kuras vispār nav iespējams apgūt tālmācības ceļā. Vispiemērotākā tālmācība ir tad, kad tā ir balstīta uz priekšzināšanām. Ar tālmācības palīdzību tās var nostiprināt vai padziļināt.
Par saviem studiju rezultātiem atbildīgs ir tikai un vienīgi pats students, no tā, cik daudz laika un pūļu viņš ir veltījis mācībām.
Studentam nav iespējams izjust īsto studenta dzīvi un tai pakārtoto vidi – nav kursabiedru, nav tieša kontakta ar skolotāju vai lektoru, nav jāskrien uz lekcijām vai jābaidās, ka nepaspēs laikā uzrakstīt vai nodot darbus.
Pilnvērtīgam tālmācības kursam jāspēj pārvarēt distanci laikā un telpā, kas šķir studentus un skolotāju. Lai to panāktu, mācībām ir nepieciešama piekļuva datoram ar jaudīgu interneta pieslēgumu, kā arī jābūt pietiekami plašām tehniskām iespējām izmantot sinhronās apmācības elementus: sarunas interneta vidē (piem., izmantojot programmu „Skype”) vai videokonferences. Zinot, cik daudzās vietās kaut vai tepat Latvijā internetu pieslēgt nemaz nav iespējams, tad arī mācības tālmācības formā nemaz nav iespējamas.
Tradicionālajā apmācībā ļoti nozīmīga ir pasniedzēja darbība apmācības laikā, proti, uzstāšanās, materiālu atlase, materiālu prezentācija un kontakts ar apmācāmajiem. Pasniedzējam ir iespējas improvizēt, turpretī tālmācības pasniedzēja loma ir mainījusies, jo mācību kurss ir noslēgts un gatavs produkts, kuru pasniedzējs vairs nevar izmainīt.
Manuprāt, mācībās svarīga komponente ir vērtējums. Mācoties šādā veidā, vērtējumu var gūt salīdzinot veikto vingrinājumu rezultātus un atbildes uz kontroles jautājumiem ar attiecīgiem komentāriem studiju materiālos, bet es uzskatu, ka daudz efektīvāk ir tad, ja pārbaudes darbus vērtē skolotājs vai kāda cita persona (piem., citi studenti, apmainoties ar darbiem). Šāda veida vērtējums parāda reālāku studenta zināšanu līmeni nekā tad, ja savus darbus vērtē pats students.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties