Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:503855
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 16.04.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Zemeslodi apdzīvo vairāki miljardi iedzīvotāju, dažādu tautību, reliģiju un rasu pārstāvji. Katrs no tiem ir īpašs, jo ir cilvēks. Taču uz pasaules ir ļoti īpaši cilvēki. Tādi, kuri ir devuši lielu ieguldījumu cilvēces labā. Viens no šiem cilvēkiem ir Kārlis Lielais. Viņš bija viena no viduslaiku kulta personībām. Tā sauktais „Eiropas tēvs”. Un šajā esejā es centīšos pierādīt šo faktu. Savā darbā es tuvāk apskatīšu Kārļa Lielā personību, viņa iekarojumus un iekšējās reformas, kā arī mantojumu, ko Kārlis Lielais atstājis mūsdienām.
Kārlis bija „Liels” gan tiešā, gan pārnestā nozīmē. Vispirms jau viņš bija liela auguma vīrs ar staltu stāju, kura ārējais veidols visiem iedvesa cieņu un respektu. To izrādīja arī ārvalstu valdnieki, varbūt arī tāpēc viņam jau dzīves laikā tika dots šis pievārds, kuru nereti valdnieki saņem tikai pēc nāves. Kārlis bija cilvēks ar plašiem un mērķtiecīgiem uzskatiem, neskatoties uz to, ka viņš bijis visai neizglītots – nemācējis rakstīt un lasījis ar grūtībām. Manuprāt, mūsdienās šāds cilvēks nekad nespētu būt pat par mazas valstiņas vadītāju, kur nu vēl tik milzīgas valsts, kā Franku. Mūsdienās šādus cilvēkus dēvē par analfabētiem un tie saņem milzīgu sabiedrības kritiku un neuzticību, jo kā gan, cilvēks, kas neprot rakstīt un lasa ar grūtībām, spēj veiksmīgi virzīt valsti un augšu. Taču Kārlis Lielais to spēja. Šis ir vēl kārtējais pierādījums viņa varenībai. Neskatoties uz savu mīlestību pret ģimeni, Kārlis Lielais neļāva savām meitām precēties, kaut gan pašam viņam bija 4 sievas un vēl nezināms skaits konkubīņu – blakus sievu. Mūsdienās šādu dzīvošanas veidu sauc par daudzsievību un tā pastāv tikai dažās valstīs.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1130994
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties