Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:502515
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 07.11.2002.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Reiz sensenos laikos dzīvoja vecītis un večiņa. Viņi bija ļoti nabadzīgi un dzīvoja liela, tumša meža vidū. Pēdējā reize, kad viņi bija satikuši kādu cilvēku bija pirms 53 gadiem. Tas bija tai nelaimīgajā dienā, kad tuvējais veikaliņš, kas atradās 25 kilometru attālumā, tika aizvērts, jo bankrotēja. Kopš tā laika viņu noplukušajā būdelē valda naturālā saimniecība. Viņiem nebija bērnu, jo viņi zināja, ka nespēs šim bērnam dot visu, ko viņš vēlēsies un kas būs nepieciešams. Tuvākā skola, kas atradās netālu no veikaliņa, tika slēgta jau divus gadus pirms veikaliņa bankrota. Visi cilvēki, kas kādreiz dzīvoja ciematiņā pie skolas, sen jau bija pārvākušies uz urbanizāciju pārņemto lielpilsētu – Megasitiju. Vecītis ar večiņu palika šai pamestajā meža nostūrī, jo viņiem Megasitijā nebija neviena radinieka. Nodzīvojuši garo un nepilnvērtīgo mūžu, vecītis ar večiņu nožēloja, ka viņiem nav bērnu.
Kādā siltā ziemas dienā, kad temperatūras stabiņš, kas dabas zonas ietekmē bija izbalojis tā, ka informāciju no tā varēja nolasīt tikai ar binokļa lupas palīdzību, rādīja – 23,5 0 pēc Celsija. Vecītis gāja uz mežu gāzt lielo koku, lai būtu ar ko sasildīt noplukušo, bet ļoti mīļo būdiņu. Kādreiz viņiem bija motorzāģis, bet nebija par ko nopirkt benzīnu un to viņi nodeva metāllūžņos un tagad, jau 53 gadus, viņš bruņojies ar saliekamo nazīti dodas uz mežu. Tai dienai bija piemēroti laika apstākļi, lai nogāztu lielo meža egli. Vecītis pamatīgi ilgi cīnījās ap lielo egles stumbru, līdz egle sāka svērties uz vienu sānu. Un tad nez no kurienes, tai vietā, kurā bija jānokrīt brangajai eglei, parādījās maziņš, neaizsargāts gliemezītis. Vecītim sažņaudzās sirds, ka gliemezītim jāmirst šādā traģiskā nāvē. Vecītis ar diviem salto lēcieniem nokļuva pie gliemezīša, paņēma to un tikpat veikli paleca malā. Vecītis ļoti uzmanīgi nolika gliemezīti uz celma un teica, lai tas ejot tālāk. Bet tad kaut kas ierunājās, vecītis domāja, ka kāds sēņotājs atkal ir pazaudējis savu kompaktdisku atskaņotāju un tas ir ieslēdzies, bet nē, tas bija gliemezītis, kas uzrunāja vecīti. Viņš teica: „Tev ir trīs vēlēšanās, kuras es izpildīšu par to, ka tu mani izglābi no šī briesmīgā terorakta.”

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties