Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:501556
 
Vērtējums:
Publicēts: 24.10.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Vide, kurā dzīvo bērns

Dabas vide – ganības, govis, pļava, Ķiķeru mežs, Salate un vēži, upīte, dīķis, žagaru kaudze, sētsvidus ar baltajām taciņām, koku dārzs, baloži, ķēvīte, Laurines – purvs, Ķebekļu sūnaklis ( dzērvenes ), lupstāji, bites un medus, zavoliņš, brūklenes, žurkas, siļķes.

Lietu vide – vecā istaba, krāsns ar plīti sānos, aka ar slitu, klētis, vāgūzis, pūnīte, staļļi, klētis, laidars, pirts ( Ķiķeru pirtiņa ), stelles, audekli, koka tupeles, grāmatas ( Skolas maize, Pūcesspieģelis, Ābece, … ), skali, mazais galdiņš, vecais galds, lielgabala lode un koka lode, pastalas, linga, ķeijas, vilciņš, stabules.

Cilvēki – māte, vecāmāte, vecaistēvs, klibais Jurks, Dauņiene, Katre, Saimniece un Saimnieks, saimnieku Jancis, Krusttēvs, Dārtīte, Late, Rūdis, Anna, Ķiķeru Miks, Degšņu Petris, vecais Ķiķers, Martīte, Jecs, ganu Līze, Jēkapēls, tēvamāte, mātebrālis Miks, čigāni, Steberu Ābrams, Elijs
Bērna emocionālā pasaule:
Mazā Janča iekšējā pasaule bija visdažādāko emociju pārpilna. Te viņš jutās līksms, te atkal bēdīgs un noskumis. Šo trauslo pasauli ietekmēja bērna un viņa mātes grūtais liktenis, jo viņš bija kalpu dēls. Grūtie dzīves apstākļi spieda darīt darbus, kas bieži vien bija pārāk smagi tik mazam bērnam. Lai kaut cik paspilgtinātu savu pelēko ikdienu, Jancis dod vaļu savai nebeidzamajai fantāzijai, kas viņu ieved pasakainā izdomu pilnā pasaulē. Tas palīdz viņam vienmēr uzturēt jautru un možu garu un aizmirst par ikdienas rūpēm un raizēm.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1167678
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties