Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:501061
 
Vērtējums:
Publicēts: 11.03.2016.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Būtībā “zilā okeāna” mērķis ir nevis iekasēt kādu noteiktu ienākumu vai peļņas apmēru, bet gan iegūt klientu uzticību (klientus) un tirgu, kādā ģeogrāfiskā apvidū vai nozarē, kur nav konkurences vai radīt savu bez konkurences nozari, nostiprināties un brīdī, kad kāds vēlētos konkurēt, tiem nebūtu iespēju to darīt vai arī būtu problēmas to darīt, jo jau pretī ir kāds vietējais uzņēmums, kuram ir milzīgas priekšrocības pār ienākošo konkurentu.
Kā, manuprāt, veiksmīgs vietējais uzņēmums, kuram ir izdevies ieiet tirgū, kurā konkurences praktiski nav, ir “Dr. Tereško tējas”. Tās ir zāļu tējas, kuras tiek pārdotas daudzos veikalos un ir nopērkamas gandrīz visā Latvijā. Līdz šim vienīgais konkurents ir bijušas vecmāmiņas, kuras uz tirgus pārdod sevis audzētās un ievāktās tējas, protams, to nevar uzskatīt par vērā ņemamu konkurentu, bet manuprāt, tā varēja būt iedvesma šo produktu attīstīšanā. Šīs tējas tiek veidotas no Latvijā ievāktiem augiem un arī iepirktas no privātajiem audzētājiem. Šīs tējas nu jau ir salīdzinoši populārs produkts un sastopams dažādās mājsaimniecībās, jo tās arī iesaka dažādi ārsti kā papildu stimulantus dažādu slimību ārstēšanā un medicīnisku problēmu novēršanā.
Pašlaik tirgū mēģina ienākt vēl viens medicīnisko tēju ražotāji, taču, aptaujājot sev pazīstamos cilvēkus, uzzināju, ka vai nu par to ir dzirdēts, ka ir vēl kāds cits ražotājs, kas piedāvā, ko līdzīgu, vai arī par ko tādu nav vispār dzirdējuši neko, tāpēc var droši uzskatīt, ka konkurentu “Dr. Tereško tējām” Latvijā nav. Tirgū ir iemantota cilvēku uzticība, produkts ir plaši pieejams un cena ir atbilstoša jebkura ekonomiski aktīva cilvēka iegādei (apmēram, 3 Eur). Dr. Tereško saskatīja potenciālu “zilo okeānu”, kurā bija iespējas izveidot kādu nopietnu produktu, kuram ir pietiekams pieprasījums un noiets, lai saglabātu savu vietu gan tirgū, gan veikalu plauktos.

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1352815
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties