Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:500901
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 14.04.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

1.Literārais darbs pauž atziņas par cilvēka dabu, stipro nostāju vai paļaušanos kārdinājumam un visa izrietošajām sekām. Liek pārdomāt par cilvēka rīcību, liekuļošanu un cilvēku vienlīdzību.
2.Saturu veido notikumi, kuri rodas galvenā tēla Jura domu, pārdzīvojumu un šaubu iespaidā. Galvenā problēma ir tēla vēlēšanās būt pārākam par citiem. Tā ir iekšēja, individuāla. Par cēloni var uzskatīt galvenā tēla subjektīvo uztveri. Problēmas risinājums bija savas nostājas pierādīšana. Tas vairāk izpaudās iekšēji un garīgi. Tieši ar dusmām Juris centās apslāpēt fizisko vajadzību un ārēji centās neizpaust patiesās izjūtas. Radījās traucēkļi, kuri radīja sarežģījuma punktus, kā piemēram, 20 santīmu atrašana, atvaļinājums, saruna ar dzejnieku, jaunā pavāra parādīšanās. Sekas bija tēla liekulība, attiecībās ar citiem. Ekspozīcijā tiek izvirzīta tēma par cilvēku vienlīdzību un dabā pieņemto. Rodas sarežģījuma punkts- tēla atrašanās virtuvē. Notiek pozitīvas un negatīvas iekšējās sadursmes. Atslābināšana ir tēla nosvērtība un nostāja. Tomēr atkārtotais tēla apjukums ir kāpinājums. Sāasinājums ir jaunā pavāra parādīšanās, sava statusa noturēšana un stingrā attieksme. Maizes gabala paņemšana un apēšana ir kulminācija. Prāta atbrīvošana un dzīru rīkošana ir peripēriji. Bet lielā atslābināšanās un pakļautība notiekošajam un izjustajam ir atrisinājums.
3.Teksts ir stāstījuma formā. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −0,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1112734
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties