Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:498822
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.11.2012.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

Rezultātu apkopojums
1. SIA „Daivinga klubs Jūras vējš” saimnieciskā darbība jau vairākus pārskata gadus ir slēgta ar zaudējumiem, vērtējams negatīvi. Uzņēmumam varētu izņemt atļauju un nodarboties arī ar citiem komerciālās darbības veidiem, tad šajā ekonomiski smagajā situācijā vadībai būtu vieglāk gūt pozitīvus rezultātus. 2. Neviens no likviditātes rādītājiem nav starptautiski noteiktajās optimālajās robežās. Jo uzņēmuma īstermiņa saistības jau vairākus pārskata gadus ir ļoti lielas un ar katru gadu tikai pieaug. Uzņēmumam steidzīgi būtu jācenšas segt vismaz lielāko daļu šo īstermiņa saistību. Šāda situācija rada ievērojamas finansiālas problēmas, ko parāda arī Darba kapitāla aprēķins, kā arī tas rada lielas problēmas piesaistīt papildus finansējumu. Tāpat tas var arī ietekmēt piegādātāju attieksmi pret uzņēmumu, jo tas var pieprasīt avansa maksājumus, vai pat pilnīgu priekšapmaksu par sniegtajiem pakalpojumiem un precēm.
3. Uzņēmuma maksātspējas rādītāji atspoguļo sarežģīto finansiālo situāciju, jo uzņēmums ir atkarīgs no kreditoriem, ko ietekmē lielais saistību apjoms. Uzņēmumam, kā jau minēts, arī maksātspējas rādītāju aprēķini parāda, ka ir finansiālas problēmas, bet vēl atspoguļo to, ka sedzot izdevumus uzņēmumam ir lieli mīnusi, tādēļ ir jādomā kā segt zaudējumus.
4.No trīs „Bilances zelta” likumiem ievērots tikai viens.
5. Ir palielinājušies iepriekšējo gadu nesegtie zaudējumi, kas gada sākumā bija -17018 Ls, bet gada beigās vēl pieaugot bija -25548 Ls un diemžēl, tā rezultātā pašu kapitāla apjomam ir tendence samazināties. Tādēļ būtu vēlams padomāt par rezervju izveidi, kas palīdzētu mazināt ekonomiskās ietekmes sekas.
6. Krājumu aprites ātrumus dienā, salīdzinot 2009. un 2010. pārskata gadu, ir samazinājies. Ja iepriekšējā pārskata gadā tā bija 14 dienas, tad gada beigās, ņemot vērā pakalpojumu sniegšanas skaita samazinājumu bija 46 dienas. Debitoru aprites ātrums dienās, jeb laiks no pakalpojuma sniegšanas brīža, līdz naudas saņemšanai bija 58 dienas, bet gada beigās bija 161 diena. Situācija pasliktinās ar katru gadu vairāk.
8. Lielākais izmaksu postenis uzņēmumā ir darba algas, kuras gada beigās sastādīja 2428 Ls. Lielākas izmaksas ir vēl par grāmatveža pakalpojumiem un transporta izdevumi.
9. Diemžēl, arī uzņēmuma rentabilitātes rādītāji ir negatīvi, ar negatīvu tendenci samazināties. Arī uzņēmuma īpašnieki uz vienu ieguldīto latu 2010. pārskata gadā zaudēja 33.4%.
10. SIA „Daivinga klubs Jūras vējš” bankrota prognozēšanas aprēķini liecina, ka uzņēmuma finansiālais stāvoklis nav stabils un tam ir iestājies bankrots.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties