Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
7,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:497115
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 15.04.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 12 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Teorētiskā daļa    5
1.1.  Reklāma    5
1.2.  Drukātās reklāmas specifika    7
1.3.  Pakalpojumu mārketings    11
2.  Pētījums    18
2.1.  Pētījuma objekta un metodes raksturojums    18
2.2.  Rezultātu analīze un interpretācija    21
  Secinājumi un priekšlikumi    42
  Izmantotās literatūras un avotu saraksts    44
  Pielikumi    45
Darba fragmentsAizvērt

Ievads
Ar vien vairāk pieaug konkurence starp augstskolām. Tās cenšas piesaistīt ar vien jaunus studentus. Augstskolu reklāmas materiāli ir viens no šiem līdzekļiem. Svarīgi, lai reklāmas materiāli būtu kvalitatīvi un atbilstu mērķauditorijas, šajā gadījumā vidusskolēnu, prasībām. Lielu popularitāti ir ieguvusi Latvijas izglītības izstāde Skola, kas katru gadu pulcē neskaitāmu daudzumu vidusskolēnu, kas interesējās par izglītības iespējām Latvijā un pasaulē. Augstskolu drukātie materiāli ir tas, ko vidusskolēni pārnes mājās no izstādes. Tajos ir jābūt visai nepieciešamai informācijai par augstskolu, piedāvātajām programmām un ārpusskolas nodarbībām. Izmantojot informāciju par pakalpojumu mārketinga septiņiem „P” iespējams sagatavot efektīvākus augstskolu reklāmas materiālus. Svarīgi ir izpētīt, vai augstskolu drukātajos reklāmas materiālos ir atrodama informācija par cilvēkiem/personālu, procesu un pakalpojuma materiālajiem aspektiem Ņemot vērā, ka liela daļa vidusskolēnu parasti vēl nav izlēmuši par nākamo profesiju, iespējams tieši augstskolu reklāmas materiāli var nospēlēt galveno lomu lēmuma pieņemšanā.
Pētījuma mērķis ir noskaidrot, vai augstskolu drukātie reklāmas materiāli satur informāciju par cilvēkiem/personālu, procesu, pakalpojuma materiālajiem aspektiem. Darba uzdevums ir:
1. iepazīties un izanalizēt teoriju;
2. ar kontentanalīzes palīdzību noskaidrot vai augstskolu drukātie reklāmas materiāli satur informāciju par cilvēkiem/personālu, procesu un pakalpojuma materiālajiem aspektiem.
Pētījuma objekts ir 19 augstskolu drukātie reklāmas materiāli par 2010. gadu.
Darba analīzei autore izmanto literatūru, kurā aprakstītas dažādas reklāmas definīcijas, piemēram, Mārtiņa Veides grāmata „Reklāmas Psiholoģija” Pamelas Odihas grāmata „Advertising in Modern & Postmodern Times”, Georga Stražnova grāmata „Reklāma praktiskajā biznesā”, kurā aprakstīti dažādi reklāmas veidi. Ar pakalpojuma mārketinga niansēm autore iepazinās Jāņa Ērika Niedrīža grāmatā „Mārketings” kā arī 2007. gadā Filipa Kotlera grāmatā „Mārketings no A līdz Z”, kā arī sīkāku informāciju par pakalpojuma mārketinga sastāvdaļām darba autore ieguva Mafreda Bruha (Manfred Bruhn) grāmatā „Services Marketing”, kur sīki tika aprakstīta personāla, procesa un pakalpojuma materiālo aspektu lielā nozīme.
Autore darbu sāk ar reklāmas jēdzienu apskati dažādos literatūras avotos, kā arī reklāmas veidu un drukātās reklāmas īpatnību aprakstu. Tālāk sīki izpēta un apraksta pakalpojuma mārketinga nozīmīgumu un tā septiņus „P”: produkts (product), cena (price), place (vieta), virzīšana (promotion), cilvēkus (people), fizisko izpausmi (physical evidence) un procesu (process), īpašu uzmanību veltot pēdējiem trīs komponentiem, jo tie visvairāk attiecināmi un augstāko izglītību kā procesu. Tam sekos pētījuma objekta raksturojums un anketēšanas rezultātu analīze un interpretācija. Darbu nobeigs ar secinājumiem un priekšlikumiem.
Darbā izvirzītā hipotēze ir: augstskolu drukātie reklāmas materiāli nesatur informāciju par cilvēkiem/personālu, procesu un pakalpojuma materiālajiem aspektiem. Ievērojot visus minētos apstākļus darba autore izvēlās pētījuma tēmu: Augstskolu drukāto reklāmas materiālu kontentanalīze pakalpojumu mārketinga kontekstā.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −6,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1112621
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties