Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:494189
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 13.06.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  IEVADS   
2.  DATU ŠIFRĒŠANAS VĒSTURE   
3.  KRIPTOGRĀFIJA 20. GADSIMTĀ   
4.  ENIGMA   
Darba fragmentsAizvērt

5. DATU ŠIFRĒŠANAS NEPIECIEŠAMĪBA MŪSDIENĀS
„Kodi un šifri mūs ir intriģējuši jau no seniem laikiem un kriptogrāfija vienmēr ir bijusi vienīgā ilgtermiņa atbilde uz jautājumu kā konfidenciālu informāciju paturēt konfidenciālu. Vēsturiski, kriptogrāfija vienmēr ir atradusies krēslas zonā, kas atdala konfidencialitāti kā līdzekli nodrošināt savas privātās dzīves neaizskaramību un slepenību kā intrigu avotu. Pateicoties milzīgajam komerciālās, finansiālās un personīgās informācijas apjomam, datoru evolūcijas gaitā, kriptogrāfija ir iekļauta mūsdienu biznesā kā integrēta daļa, kuras uzdevums ir datu aizsardzības nodrošināšana.”11
Pateicoties kriptogrāfijai, mūsdienu sabiedrībai ir sniegtas plašas iespējas, bez savas fiziskas klātbūtnes, veikt nepieciešamās operācijas un darbības ar nepieciešamo informāciju, finansēm, utt. Privātpersonas un organizācijas var droši veikt savus finansu darījumus un kontaktēties izmantojot Globālā tīmekļa starpniecību.
Organizācijas var pārraidīt programmatūru, mūziku, filmas, ziņojumus un citas intelektuālā īpašuma formas izmantojot Internetu samazinot risku, ka šī informācija var nonākt nevēlamu trešo personu rokās, tādējādi papildus aizsargājoties pret neautorizēta produkta lietošanu.
Kriptogrāfija ir kārtējais cilvēka solis nākotnē, kas atvieglo darbu, ietaupa laiku un veicina cilvēces attīstību jaunā līmenī. Kriptogrāfijai turpinot attīstīties lielā ātrumā, jau pavisam drīz atkal varēsim runāt par jaunatklātām šifrēšanas metodēm.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties