Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:492686
 
Vērtējums:
Publicēts: 28.04.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Prakses vieta – VAS Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīca, Sociālais darba dienests. Slimnīca teritorijā, kur atrodas Sociālais darba dienests (turpmāk SDD) ir Veselības ministrijas pakļautībā, tajā ir vairāk nekā 41 struktūrvienības, aptuveni 1000 gultas, 12 klīnikas – 2 centri. Vidējais ārstēšanās ilgums ir tikai 8,7 dienas, jo veselības aprūpes sistēmas pārstrukturizācija un optimizācija pakalpojumu sniegšanā, finansu līdzekļu trūkums, liek turpināties ārstēšanos pie primārās veselības aprūpes speciālistiem.
SDD struktūrvienības izveide ir uzsākta 2000. gadā. Dienesta pamatuzdevums ir nodrošināt slimnīcas pacientus un to tuviniekus ar profesionāliem sociālā darba pakalpojumiem, uzlabojot to psihosociālo funkcionēšanu slimnīcā un arī pēc izrakstīšanās. Tajā strādā trīs sociālie darbinieki ar augstāko, profesionālo sociālā darbinieka izglītību un pamatizglītību medicīnā, kas patstāvīgi vada un risina sociālās klientu lietas.
SDD klienti ir slimnīcas pacienti, kuriem paralēli veselības problēmu risināšanai ir sociālas problēmas, kas traucē ārstniecisko vai izrakstīšanās procesu. Gadījumu risināšanā sociālais darbinieks tiek piesaistīts telefoniski ar zvanu no nodaļu ārstējošiem ārstiem vai virsmāsas. Pakalpojumi klientam-pacientam tiek sniegti nodaļās, vai arī darbs ar indivīdu un tā tuviniekiem tiek veikts SDD telpās, konkrēti noteiktā laikā. Darbs tiek veidots komandā ar veselības aprūpes speciālistiem, kas ir iesaistīti klienta - pacienta veselības problēmu risināšanā.
Sociālā darba pakalpojumi ir pieejami visiem slimnīcas pacientiem un viņu tuviniekiem. Īpaša uzmanība tiek vērsta uz grupām ar augsta psihosociālā riska pakāpi, kas ietver nespēcīgus, vecus pacientus, hroniski slimus cilvēkus, bērnus un pieaugušos, kuri ir invalīdi, vardarbības upurus un kritiski slimus cilvēkus.
Klienta problēmrisināšana notiek, sniedzot konsultācijas, novērtējot situāciju, uzstādot sociālo diagnozi, piemērojot kādu no psihosociālajām terapijas metodēm.

Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas Sociālā darba dienestā tika saņemta informācija no 10. gastroenteroloģijas nodaļas vadītājas, ka 16 palātā ir ievietota 86 gadus veca sieviete Tatjana, kura bija atvesta ar ātro palīdzību no mājam. Sieviete šogad atrodas, jau ceturto reizi slimnīcās – divas no tām onkoloģijas nodaļā. Šobrīd uzstādīta diagnoze labās olnīcas veidojums, anēmija. Izrakstu uz rokas pacientei un ārstējošam ārstam nav.
Konsultējoties ar nodaļas ārstu, paskaidroja, ka pacientei - klientam pēc onkoloģiskā konsīlija slēdziena akūtais ārstēšanas process ir beidzies, turpmāk nepieciešama pretsāpju un uzturoša terapija mājās ģimenes un ģimenes ārsta uzraudzībā ( paliatīvā aprūpe). …

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties