Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:492293
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 16.12.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Pēcaukstā kara teorijas par presi un ārpolitiku ir iezīmējušas jaunu, mazāk saskanīgas attiecības starp politisko eliti un mediju eliti. A. Rojecki darbs Modernisms, Valsts suverenitāte un domstarpības: mediji un pēcaukstā kara kustības tiek veltīts jaunai teorijai par presi un opozicionālai politikai attiecībā uz visi, kas ir grozījusi un izjaukusi līdzsvaru starp medijiem, politisko eliti un dažādām interešu grupām. Politikas pētnieki ir attīstījuši trīs modeļus, kas attiecas uz antiglobālsitu kustību atspoguļojumu pieaugumam masu medijos. Jaunās politiskās vides rezultātu raksturo galvenokārt trīs iesmelsi, un tie ir sekojošie: valsts suverenitātes erozija, attīstoties politiskajai ekonomikai; Padomju sistēmas sabrukums kā sociālo kustību kritikas avota izzušana; jaunu informācijas tehnoloģiju parādīšanās, kas mainīja sociālo kustību struktūru un palielināja tās dzīvotspēju un varu.
Daudz un plaši publicētās protesta akcijas pret Pasaules Tirdzniecības organizācijas sanāksmi 1999. gadā spēlēja būtisku lomu tās neveiksmē. A. Rojecki savā darbā mēģina pierādīt jaunu preses un politisko domstarpību teoriju jaunā politiskajā sfērā, kas pēcaukstā kara periodā ir izmainījusi līdzsvaru starp politisko eliti, interešu grupām un masu medijiem. Uzmanību viņš velta izmaiņām trijās savstarpēji mijiedarbojošās sfērās – politiskajā ekonomikā, politiskajā diskursā un informāciju tehnoloģiju sfērā, kā arī apstākļiem, kas sekmējuši sociālo kustību atspoguļošanu masu medijos. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1160732
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties