Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:490183
 
Vērtējums:
Publicēts: 20.09.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 9 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Smailis tiek uzvests „augšas istabiņā”1. Bēniņi – super ego mājvieta. Smailis atver vaļā bēniņu logu, pārrauj zirnekļa tīklus, ielaiž gaismu un gaisu telpā, sevī. Viņa atmiņas par bērnību – gaišas, mājīgas, sirsnīgas, tīras. Realitāte – bijušā kapenes.
Spogulis „karājās kaktā ar savādu melnu, likās, izdzisušu stiklu”2. Spogulis simbolizē atgriešanos pagātnē, „starp cilvēku un tā attēlu pastāv savstarpēja maģiska saikne”3. Dūmojošs spogulis iespējams izsauc vīzijas. Izdzisis stikls – neskaidrība.
Aust miglains rīts, bezdelīgas novidžina „un tad notika tas, ka viņš visur sāka ieraudzīt kaut ko nemanītu”4. Zem mājas pajumtes ir bezdelīgu ligzdas, tas nozīmē „bērniem svētītu ģimeni, laimi, panākumus un laimīgu laulību. Bezdelīga simbolizēja attiecības starp vecāko un jaunāko brāli”5. Vai tas ir individuālista Smaiļa gadījums? Savus gara brāļus viņš pagātnē ir zaudējis. Bezdelīga kā robežšķirtne starp tagadni un pagātni, starp apziņu un priekšapziņu. „(..) agrāk to uztvēra kā nelabvēlīgu ziņu priekšvēstnesi”6 – „bezdelīgas kliegdamas aizšāvās gar viņa galvu”7.
Smailis atrod vecu grāmatu un lapu pa lapai viņš atgriezīsies pagātnes līkločos. „Grāmatai kā simbolam, kaut vai sapņos, ir pozitīva pamatvērtība”8.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1232075
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties