Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:490155
 
Vērtējums:
Publicēts: 20.12.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Babilona    4
1.1.  Semiramīdas gaisa dārzi    7
1.2.  Bābeles tornis    9
1.3.  Varenais nocietinājumu mūris    11
2.  Valdnieks Hammurapi    13
2.1.  Hammurapi likumu krājums    14
2.2.  Hammurapi likumu ievērošana mūsdienās    16
3.  Asīrijas valsts    17
3.1.  Valdnieka Ašurbanipala pils bibliotēka    19
3.2.  Poēma par Gilgamešu    20
  Nobeigums    22
  Bibliogrāfija    22
Darba fragmentsAizvērt

Nobeigums
Senie Divupieši bija sīksta civilizācija, kura cienīja savas tradīcijas un kultūru. Tie centās aizstāvēt un turpināt savas paražas, kultūru un zināšanas, nodod tās no paaudzes paaudzē. Viņi ar čaklu darbu un asprātīgu izgudrojumu palīdzību bija pārvērtuši Divupi ziedošā zemē. Tomēr bija arī nesaskaņas ar kaimiņu valstīm, kuras apskauda un iekāroja to pilsētas, bagātību un varu. Tādēļ notika kari, kuri nopostīja to darba augļus. Seno laiku vēsturē tautas bija nežēlīgas, ja tas attiecās uz kariem un iekarojumiem, bet tie aizstāvēja to, kas viņiem pieder ar visiem spēkiem.
Ir zināms, kad seno Divupiešu zināšanas bija apbrīnojumu vērtas un tās viņi ir papildinājuši gadu desmitos un simtos. No paaudzes paaudzē nodotās zināšanas tika papildinātas, un šis arī ir viņu zināšanu noslēpums. Viņi šīs zināšanas papildināja un izmantoja to kultūras izkopšanā, arhitektūras veidošanā un izgudrojumu veikšanā. Tikai bija viens āķis – viņi tās nekur nepierakstīja, tikai valdnieks Hammurapi vēlākajos valdīšanas laikos izveidoja likumu un zināšanu krājumu, kurš tika iekalts akmenī. Tas ir apbrīnojami, viņiem bija gan fenomenāla atmiņa, gan ātras apguves spējas.
Senās Divupes civilizācijas sasniegumi tiek salīdzināti ar mūsdienu sasniegumiem.Un mūsdienu sasniegumi,piemēram, 7 zvaigžņu viesnīca Singapūrā vai Dienvidu tilta uzcelšana nestāv klāt Semiramīdas gaisa dārziem, Babilonas tornim, vareno nocietinājumu mūrim vai valdnieka Hammurapi ieviestajiem likumiem. Nemaz jau nerunāsim par valdnieka Ašurbanipala pils bibliotēku un poēmu par Gilgamešu.
Slavenākie un noslēpumainākie arhitektūras brīnumi bija valdnieku veltījums saviem mīļajiem un saviem pavalstniekiem, tāpat arī savā veidā tāda kā izrādīšanās, lai pierādītu, kad viņš ir varenāks valdnieks nekā citi. Varētu apgalvot, kad Senās Divupes tautas aizsāka kultūru, kuru daudzi centās ievērot arī pēc viņu pastāvēšanas. Viens no viņu svarīgākajiem mērķiem ir piepildījies: visa pasaule ir uzzinājusi, kad dzīvoja tāda Seno Divupiešu tauta ar savām senajām un unikālajām kultūras tradīcijām, kuras piekopa no paaudzes paaudzē.



Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1310010
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties