Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:488449
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 20.03.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 24 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Mūzika ir viens no spilgtākajiem un emocionālākajiem mākslas veidiem, kas ietver sevī dažādus stilus. Saskarsme ar populāro mūziku notiek ik dienas, tāpēc rodas ilūzija, ka par to nemaz nav jārunā. Tomēr tieši tāpēc, ka šī saskarsme ir tik cieša un bieži vien arī haotiska, nepieciešama dziļāka iepazīšanās un izpratne par rokmūziku kā sociāli nozīmīgu un sabiedrībā izplatītu mūzikas žanru. Straujie procesi, kas saistīti ar sociālām un ekonomiskām pārmaiņām, ar tehnoloģijas un masu informācijas līdzekļu attīstību, būtiski ietekmējuši rokmūzikas straujo ienākšanu ikdienā. Rokmūzika atspoguļo gan cilvēku domāšanas veidu, gan viņu dzīves vērtības. Diemžēl šīs pārmaiņas maz skārušas skolu mūzikas mācību grāmatas, kur rokmūzikas apgūšanai atvēlēta nenozīmīga loma. Mūsdienu jaunietis vēlas iepazīt mūzikas dzīvi visā tās izpausmju dažādībā un orientēties tajā gan informācijas, gan muzikālās pieredzes ziņā. Tieši tādēļ es izvēlējos šo tematu. Uzskatu, ka turpmākajā dzīvē šīs iegūtās zināšanas man noderēs, jo savu nākotnes profesiju es vēlos saistīt ar mūzikas kritiku un žurnālistiku.
Rokenrols, kā mūzikas žanrs radās Amerikas Savienotajās Valstīs 1940. gadā, kā papildinājums ritma un blūza mūzikai. Daudzus elementus rokenrols ir ņēmis tieši no kantrī mūzikas un divdesmito gadu blūza mūzikas. Britu rok'n'rol's, jeb vienkāršāk Britu roks, radās ietekmējoties no rokenrola un blūza, kas nāca no Amerikas Savienotajām Valstīm. Rokmūzika Lielbritānijā kļuva unikāla un sāka attīstīties ar pirmajām nopietnajām britu grupām piecdesmitajos gados un rokmūzikas grupām sešdesmitajos gados.

1950'tie un britu roka dzimšana

Amerikas rokenrols piecdesmitajos gados ietekmēja visu pasauli. Iespējams, ar savu straujo popularitāti rokenrols visvairāk skāra tieši Lielbritāniju, kur ierakstu kolekcionēšana veidoja uzplaukumu jauniešu vidū, un tā radot palēnām jaunu klutūras slāni britu mūzikā. Briti ņēma lielu piemēru no Elvisa Preslija (1935 - 1977), kurš Amerikā bija kļuvis populārs ar savām kustībām uz skatuves un mīlestību pret mūziku, un tādējādi trīs britu jaunieši izveidoja pašu pirmo rokenrola grupu Lielbritānijā - Klifs Ričards (1940 - mūsdienas) un the Drifters, (vēlāk nosaukums tika mainīts uz Klifs Ričards un The Shadows). Grupa ierakstīja savu pirmo singlu “Move it”, iezīmējot ne tikai pašu pirmo rokenrola ierakstu Lielbritānijā, bet arī jaunu mūzikas kustību – Britu roku. Klifs Ričards kādā intervijā reiz minēja: “Viņi stāsta, ka rokmūzika ir mirusi, bet paskatīsimies tam acīs; mēs vienkārši nezinam kas to aizstās.”…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1341939
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties