Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
  • Politikas process un politikas analīze – jēdzienu būtība (izpratņu dažādība) un savstarpējā saikne

     

    Konspekts2 Politika

0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:488096
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 30.04.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Runājot par politikas analīzi vajadzētu, pirmkārt, pievērsties tam, ar ko kopumā nodarbojas politikas analīze. Politikas analīze ir politisko procesu analīze. Šis process ir ļoti laikam ietilpīgs process, jo šis process norisinās no problēmas izvirzīšanas posma līdz tam momentam, kad jau var dot savus komentārus par paveikto darbu. Politikas analīze analīzē visu, kas ir saistīts ar analīzi. Politikas analīzes laikā tiek izstrādātas koncepcijas, kas var palīdzēt atrisināt noteiktas problēmas, tiek izstrādāta vīzija uz to, kā var atrisināt problēmu un pēc problēmas atrisināšanas tiek secināts par to vai visi priekšlikumi un koncepcijas ir piepildījušas un ja nē, tad kādas problēmas var sagaidīt nākotnes perspektīvā. Lai noskaidrotu to, vai politikas analīze ir neveiksmīgas pagātnes politikas konstatēšana un / vai veiksmīgas nākotnes politikas plānošanas instruments, uzmanību vajadzētu pievērst visiem politikas analīzes posmiem, kas varētu palīdzēt saprast, kas īsti ir politikas analīze.
Pirmkārt, pirmais un ļoti būtiskais posms ir dienaskārtības jautājums. Dienaskārtības jautājums ietver problēmas atpazīšanas posmu un jautājuma izskatīšanas posmu. Šajā laikā tiek atrasta problēma, kura šķiet svarīga un mēģināts izskaidrots kāpēc šī problēma ir rādījusies, kādas ir šīs problēmas cēloņi un kādas var būt sekas. Dienaskārtība nozīme to, ka tiek runāts par aktuāliem politiskiem procesiem un notikumiem , kas skar tieši vienu no šim problēmām.1 Dienaskārtības posmā problēmu vajag definēt skaidri, lai to varētu izskatīt kā neatkarīgu vienību, kas nozīme ka problēmai jābūt tādai, lai to spētu analizēt un attīstīt. Dienaskārtības posma laikā arī vajadzētu noskaidrot, kāpēc ir radusies šī problēma un kādi politiskie aktieri ir iesaistīti šajā problēma, jo neviena problēma nevar rasties pati par sevi. Katrā politiskā problēma ir iesaistīts vismaz viens politiskais aktieris. Tālāk ir vēl trīs posmi, kuri arī ir ļoti svarīgi. Otrā posma laikā notiek politiskās problēmas analizēšana un lēmumu pieņemšana. Šeit, galvenokārt, vajadzētu minēt to, ka, pirmkārt, problēma tiek sadalīta uz apakštēmām, lai būtu vieglāk analizēt problēmas būtību un aktualitāti un piedāvāt iespējamus risinājumus. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1126874
Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties