Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:488094
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 14.09.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Krievu zinātnieks Igors Kons raksta, ka draudība ir ļoti nozīmīgs jauniešu emocionālās tuvības un personisko attiecību veids. Bieži gadās dzirdēt atzinumu, ka sakarā ar sabiedrības mobilitātes pieaugumu, dzīves ritma paātrināšanos un saskarsmes loka paplašināšanos mūsdienu jauniešu draudzība kļūst paviršāka un ekspensivāka. Jauniešu draudzība psiholoģiskās likumības, gan tās, kas attiecas uz draudzības ideāliem, gan arī tās, kas balstās uz reālām īpašībām, izceļas ar apbrīnojamu noturību un izpaužas visdažādākajās sociālajās un kultūras vidēs.
Jauniešu attiecības ar vienaudžiem ir līdzīgas kā pusaudžu vecumā, izņemot konformismu – jaunieši vairs tik lielu nozīmi nepiešķir grupai, viņi saskarsmē vairāk individualizējas, ieklausās savā iekšē’jā balsī. 15 gadus vecie jaunieši vēl ir konformisti, bet 17 un 18 gadus vecie jau vairāk uzticas sev un tuvam cilvēkam nekā vienaudžiem, meitene meklē vecāka drauga/draudzenes uzticību.
Jaunais šajā vecumā ir tas, ka vienaudžu attiecībās lielāka kļūst seksualitātes nozīme. Zēniem no 16 līdz 17 gadiem esot spēcīgākais seksuālais uzbudinājums, 2/3 domu aizzņem domas par seksu. Jauniešiem raksturīga ir onanēšana un masturbācija, ir neirožu un pašnāvības gadījumi, bet lielākā daļa mūsdienu jauniešu ir informāti, varbūt pat pārsātināti ar seksuāla veida informāciju.
Jūtu ziņā jaunība ir visemocionālākais periods. Tā kā jaunieši pārdzīvo vientulību, viņi aktīvi meklē iepazīšanos, tuvību, bieži iemīlas vai arī nodibina pastāvīgas attiecības, pārdzīvo pirmo lielo mīlestību. Meitenēm raksturīgi, ka viņas nodibina draudzeņu – uzticības personu grupu un ir aktīvākās attiecību nodibināšanā nekā puiši.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1139621
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties