Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:487327
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 10.12.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Par cik katrai no šīm valstīm –Japānas, Krievijas, Ķīnas, ir samērā atšķirīgas vēstures, tātad to sabiedrības un nacionālā piederība ir veidojusies dažādi. Katrā no šim valstīm ir pastāvējuši vairāki režīmi. Un daļēji atkarībā no to veida un pastāvēšanas ilguma ir veidojusies šo valstu politiskā kultūra.
Piemēram, Japāna ir vienīgā ilgdzīvojošā demokrātija Austrumāzijā no 660. gada p.m.ē. Pirmā industriālā Āzijas valsts. Japāņu politisko uzvedību ļoti spēcīgi un spilgti ietekmē viņu senā kultūra. Bet turpretī, netālu esošā Ķīna ir pieredzējusi pavisam atšķirīgu politiskās kultūras attīstību, jo kad Mao Dzeduns 1949.gadā nāca pie varas Ķīnā, viņš sev līdzi nesa un valstī ieviesa komunistu režīmu, apsolot jaunas ēras sākšanos valstī. Mao bija galvenais arhitekts un aģitators vispārējiem revolucionāras pārveidošanas projektiem, kuri paredzēja galvenokārt vadīt negribīgos agrāros cilvēkus uz modernizāciju, labklājību un komunisma utopiju. Tas ķīniešos viesa tādu kā noslēgtības sajūtu un veicināja politisko neieinteresētību un pat bailes no tā, ka viņi varētu paust kādu politisko nostāju publiski.
Daļai ķīniešu ir nācies pieredzēt gan radikālisma periodu Mao valdīšanas laikā, un reformu sākumu, jaunajai paaudzei ir nācies pieredzēt tikai post-Mao laiku, ieskaitot ‘trešā viļņa’ demokratizācijas posmu, un demokrātijas triumfu komunisma valstīs.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −5,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1121505
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties