Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:484675
 
Vērtējums:
Publicēts: 05.03.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Darba samaksa ir darbiniekiem regulāri samaksātā naudas summa par veikto darbu, kura ietver darba algu un normatīvajos aktos, kā arī darba koplīgumā vai darba līgumā noteiktās piemaksas un prēmijas. Darba samaksa tiek reglamentēta ar darba likumu; koplīgumu, ko arodorganizācija noslēdz ar darba devēju. Individuālais darbinieka līgums, kurā tiek precizēti darbinieka pienākumi, atbildība un darba samaksa. Likums nosaka minimālo mēneša darba algu un minimālo stundas tarifa likmi1. Saskaņā ar MK noteikumiem Nr.1096 „Noteikumi par minimālo mēneša darba algu un minimālo stundas tarifa likmi”, kopš šā gada 1.janvāra par pilno darba slodzi minimālā mēneša darba alga ir 200 Ls, kur minimālā stundas tarifa likme ir 1,189 lati. Pusaudžiem minimālā stundas tarifa likme ir 1,360 lati. Darbiniekiem, kas pakļauti bīstamiem darba apstākļiem normāla darba nedēļa ir 35 stundas nedēļā, kur algas tarifa likme ir 1,360 lati2. Darba samaksā tiek iekļauta darba alga, atvaļinājuma alga, slimības nauda, piemaksas, dažādas prēmijas, darba devēja pabalsti u.c. labumi3.
Izšķir vairākus darba samaksas veidus: laika darba algas sistēma; akorda darba algas sistēma; prēmiju sistēma; piemaksu sistēma.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties