Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:482257
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 06.04.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

No vēstures izriet, ka sociāli ekonomiskās un politiskās reformas ietekmē noziedzības kvalitātes un kvantitātes pazīmes. Mūsdienu realitāte apstiprina šo tēzi. Noziedzība arvien biežāk ieplūst dažādās cilvēka dzīves darbības sfērās. Krimināltiesību likumdošanā tiek iekļauti jauni panti, kas paredz kriminālatbildību par nodarījumiem, kuri agrāk netika atzīti par noziedzīgiem. Ar sociāli ekonomiskās formācijas maiņu skaidrāk attīstījās organizētības iezīmes, kā arī korumpētība dažādos noziedzības veidos. Arvien biežāk noziegumi tiek izdarīti ar īpašu izsmalcinātību, cietsirdību un ar sabiedrībai vairāk bīstamiem paņēmieniem. Īpaši jāatzīmē vardarbīgo noziegumu pieaugumu, tai skiatā arī slepkavību, kas tiek izdarītas ar mantkārīgu motivāciju. Pie tam parādījās un sāka atttīstīties slepkavības, kas tiek izdarītas uz pasūtījuma, kā arī jaunas noziedzību kastas rašanos- pasūtījuma slepkavas.
Jāatzīst, ka pasūtījuma slepkavības šodien vēl nav pietiekami izpētītas.
Slepkavības, kā visbīstamākais no visiem noziegumu veidiem, pēdējā laikā arvien biežāk tiek izdarītas ar īpašu cinismu un cietsirdību. Dotā tendence liecina par negatīvajām izmaiņām vardarbīgo noziedznieku personību struktūrā. Pasūtījuma slepkavību pieaugums paliek bezprecedents. Svarīga loma ir viktimoloģiskajam problēmas aspektam.
Pasūtījuma slepkavību vēsturiskā analīze parādīja, ka dotā slepkavību veida saknes nāk no senās vēstures. 1990-tajos gados pasūtījuma slepkavību skaits sāka strauji augt, to attīstības dinamika bija arkārtīgi negatīva. Šī noziegumu veida latentums raisa īpašu interesi. Pasūtījuma slepkavībām raksturīgs arī mākslīgais latentums, jo liela daļa izskatāmo noziegumu, kas paliek netaklāti, paliek ar citu iepriekšēju krimināltiesisko kvalifikāciju. Sakarā ar to 1990-to gadu pirmās puses statistikas dati ir ar nosacītu raksturu., jo neatspoguļo reālo, objektīvo pasūtījuma slepavību attīstības ainu.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1124967
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties