Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:481586
 
Vērtējums:
Publicēts: 15.07.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 6 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

12. aprīlī publicētajā ziņā pievienotas 12 fotogrāfijas, kurās redzamas dažādas Latvijas augstu stāvošas amatpersonas ierodoties Polijas pārstāvniecībā Latvijā. Ziņas titula bildē Latvijas prezidents Valdis Zatlers notupies, lai aizdedzinātu sveci, tikmēr viņa kundze stāv viņam cieši blakus. Fonā jau atkal redzams milzīgs skaits ziedu un sveču, kuras sarindotas pie Polijas vēstniecības. Svarīgas amatpersonas, kuras nofotografētas tām netipiskā vietā un pozā, rada vienkāršu un emocionālu sajūtu. Šīs fotogrāfijas atkal uztur iepriekš portālā diena.lv veidoto rāmējumu par Latvijas iedzīvotāju un amatpersonu solidarizēšanos ar Polijas tautu un to piemeklējušo nelaimi. Šim rāmējumam atbilstošas ir fotogrāfijas, kurās Valdis un Lilita Zatleri sasveicinās ar Polijas vēstnieku, parakstās līdzjūtības grāmatā un ietur klusuma brīdi. Vairākās fotogrāfijas redzamas arī citas amatpersonas – Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers, kurš ierodas vēstniecībā, kā arī Ukrainas vēstnieks, kas redzams parakstoties līdzjūtības grāmatā.
Šīs pašas dienas vakarpusē Polijas traģēdijai veltītajā ziņā tiek vēstīts, ka Polijā pārskatīs augstu amatpersonu pārvietošanās noteikumus. Ziņai pievienotas divas fotogrāfijas, kuras acīmredzami tapušas traģēdijas dienas vakara piemiņas pasākumos. Pirmajā fotogrāfijā centrālā persona ir meitene, kura rokās tur četras sveces, savukārt viņai fonā milzīgs liesmojošu sveču lauks un tikpat milzīgs cilvēku pūlis. Arī otrā fotogrāfijā redzams vienkāršs cilvēks uz sveču un pārējo sērotāju fona. Šāds kāda konkrēta parastā cilvēka centrējums jau atkal veido rāmējumu, kas demonstrē, ka Polijas valstiskā līmeņa traģēdija ir arī ikviena poļa personīgās sēras un pārdzīvojums.
13. aprīlī publicētajā ziņā informēts, ka Polijas prezidenta vārdā iecerēts nosaukt ielu Viļņā. Ziņai pievienota fotogrāfija, kurā redzama Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite, Seima priekšsēdētāja Irēna Degutiene un bijušais Lietuvas prezidents Valds Adamkus metot krustu. Arī šī fotogrāfija līdzīgi kā visas iepriekšējās ir emocionāli ļoti spilgta, jo politiķi redzami skaitot lūgšanu par bojāgājušajiem poļiem.
15. aprīļa ziņā par Kačinska apglabāšanas vietu, pievienota fotogrāfija, kura uzņemta no liela augstuma un tajā redzamas simtiem metru garas cilvēku rindas, kuri vēlas nokļūtu prezidenta pilīm lai atvadītos no aviokatastrofā bojā gājušā valsts prezidenta Leha Kačiņska. Šāds attēls jau atkal uztur un veido poļu tautu vienojošu sēru rāmējumu.
Kopumā iespējams secināt, ka fotogrāfija ir būtisks drukāto un interneta ziņu mediju elements, kas vizuāli papildina ziņā sniegto informāciju. Portāla diena.lv gadījumā Leha Kačinska tēmai veltītās fotogrāfijas emocionāli iedarbīgā veidā izceļ traģēdijas būtiskākos aspektus un ar to saistītās personas. Līdz ar to šie attēli neizbēgami veido noteiktus dramatiskā notikuma un tā seku vizuālās interpretācijas un rāmējumus.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1244432
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties