Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:481004
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 26.01.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Aina Grinberga, mana vecmāmiņa, stāstīs par notikumiem, kurus viņa ir piedzīvojusi pati un par kuriem ir dzirdēts no vecākiem cilvēkiem. Šie cilvēki, kas šos notikumus stāstīja bija apkārtējie cilvēki un pazīstamie ar kuriem bija dzīvots kopā.
Sākumā Latvijas teritorijā bija vācieši, bet kara laika krievi nāca Latvija iekšā no Daugavpili, lai atbrīvotu Latviju. Kara sākumā vecmāmiņai ar vecākiem tika iedalīta zeme „Režās”. Tajā laikā tika kulti graudaugi un graudu noņemšanā piedalījās visi kaimiņi, jo tur vajadzēja daudz cilvēku. Tāpēc, ka kuļmašīna bija viena, tā tika vilkta pie viena un otra kaimiņa. Pēc graudu noņemšanas tika rīkotas svinības un tika brūvēts alus. Tā kā alum vajadzēja vārīt ūdeni tas tika darīts uz krāsni un nakts laikā krāsns gaismu varēja redzēt no lidmašīnām. Tajā naktī tieši notika uzlidojums un no lidmašīnām tika mestas bumbas, jo domāja, ka tur ir kara daļa. Tad cilvēki ātri paņēma apgāza katlu ar ūdeni, lai nodzēstu uguni, tad lidmašīnas vairs nezināja, kur mest bumbas. Pēc tam otrā rītā cilvēki gāja skatīties, kur bija trāpījušas tās bumbas. Dažas no tām bija tuvējā mežā un tur uztaisījušas lielas bedres. Pēc tam kara laikā šī zeme „Režās” tika atņemta. Kad karš bija beidzies krievi zemi „Režās” atdeva.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1140825
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties