Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:480605
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 14.04.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Septiņi pasaules brīnumi liecina par pasaules senās civilizācijas milzīgākajiem un labākajiemiem sasniegumiem. Tie simbolizē cilvēka spējas.
Antipaters ir sastādījis pasules brīnumu sarakstu. Antipaters bija neievērojams grieķu rakstnieks no Sindanas Feniķijā, kas ir tagadējā Libāna, un dzīvoja otrajā gadu simtenī pirms Kristus dzimšanas. Saprotams, cilkēki tolaik nevarēja iekāpt lidmašīnā un aizbraukt brīnumus apskatīt. Tāpēc saraksts ir radies, ieklausoties nostāstos, kuros Antipiters ir pierakstījis. Daži no brīnumiem jau tad bija pārdzīvojuši savas ziedu laikus, un viņu vietā vajadzēja rasties jauniem. Tikai ziņas tolaik, nelaimīgā kārtā, izplatījās ļoti gausi.
Skaitlis septiņi ir nozīmīgs skaitlis. Jau 6.g.s.p.m.ē. Pitagors aizstāvēja uzskatu, ka skaitlis septiņi pieder visam kam svētam. Šis skaitlis spēlēja izcilu lomu seno ķīniešu simbolismā, kā arī grieķu un ēbreju filozofijā, mistikā un mākslā. Tāpat rietumu civilizācijas pamatlicēji uzskatīja šo skaitli par pašu pilnību, jo tas sevī saturēja skaitļus 3 un 4, tādejādi telpiski ietverot trīsstūri un kvadrātu. Septiņi ir bieži atrodams Bībelē un Jaunajā Derībā. Par piemēru - pasaule tika radīta septiņās dienās, bija septiņi Romas gudrie, Roma celta uz septiņiem pakalniem, ir septiņas brīvās mākslas, septiņi nāves grēki utt.
Te nu viņi ir, šie septiņi pasaules brīnumi. Pirmais ir labi pazīstamās Ēģiptes piramīdas. Tad Artemīdas templis Efesā. Seko mauzolejs Halikarnasā. Ceturtais brīnums ir Semiramīdas terasveida gaisa dārzi Babilonijā. Piektais - Zeva statuja. Nākamais - dieva Hēlija statuja Rodas salā - tā sauktais Rodas koloss. Un, visbeidzot, Aleksandrijas bāka.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1133727
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties