Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:479897
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 31.01.2013.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 12 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Izvēles pamatojums    3
  Darba mērķi    3
  Teorētiskais pamatojums    3
  Latvijas ekonomisko resursu raksturojums    5
  Dabas resursi    5
  Cilvēku resursi    9
  Kapitāla resursi    11
  Uzņēmējspēju raksturojums    12
  Secinājumi    14
  Izmantotā literatūra    15
  Pielikums. Koku sugas Latvijas mežos    17
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi
Šo darbu veicu, jo vēlējos izpētīt uzņēmējdarbības vidi, kurā plānoju darboties. Latvijā ir samērā maz dabas resursu, tādēļ būtu jāattīsta nozares, kurās dabas resursi būtu jaizmanto minimāli. Kā piemēru varu minēt to, ka vajadzētu vairāk attīstīt kokapstrādes rūpniecību, nevis zāģmateriālu eksportu, tādējādi vairāk nopelnītu paši uzņēmēji un arī valsts būtu ieguvēja, jo tas ienestu vairāk naudas valsts budžetā. Pašreizējā situācijā, nebūtu ieteicams nodarboties ar lauksaimnīecību, jo dēļ tā, ka patreiz Latvijas zemnieki ir „apdalīti” no ES puses ar tiešajiem maksājumiem, kā rezultātā daudzi ir spiesti likvidēt savas saimniecības.
Runājot, par Latvijas cilvēku resursiem. Situācija ir ļoti bēdīga, jo skatoties uz kopējo iedzīvotāju skaitu, ļoti daudz cilvēki pamet valsti. Starp tiem, kas izlemj aizbraukt ir daudz izglītotu cilvēku, kas, paliekot Latvijā, spētu nest lielu iegūldijumu valsts ekonomikā un attīstībā. Vēl viena problēma ir zemais darba atalgojums, kura dēļ daudzi izvēlas nestrādāt, bet saņemt valsts pabalstus, tādējādi nevis ienes naudu valsts budžetā, tieši otrādāk regulāri to tukšo. Tie parasti ir iedzīvotāji ar zemu izglītības līmeni, kas nespēj atrast labi atalgotu darbu.
Kapitāla resursi Latvijā ir mazi, bet tiem ir tendence pieaugt. Valdībai būtu javēic vairāk pasākumu, kas pievilinātu ārvalstu investorus, samazinot birokrātijas apmērus un piesaistot ar dažādiem nodokļu atvieglojumiem. Būtu jārod iemesls padomju laiku atstātajam mantojumam, šeit es domāju par pamestajām rūpniecības ēkām, kurās iegūldot samērā mazus līdzekļus varētu atsākt ražošanu, tādējādi rastos jaunas darba vietas un palielinātos nauda, kas ieplūst valsts budžetā.
Manuprāt, Latvija ir labvēlīga vieta biznesa uzsākšani, jo ir vēl daudz biznesa sektori, kuri vēl tikai attīstās, tādēļ tajos ir viegli iekļūt. Ir vajādzīga velme kaut ko uzsākt un skaidrs mērķis uz kuru tiekties.


Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties