Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:478520
 
Vērtējums:
Publicēts: 10.05.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Aristotelis dzīvojis 384 – 322. gadā pirms Kristus. Dzimis Stagīrā, Maķedonijas valdnieka galma ārsta ģimenē. Bērnībā Aristotelis audzis kopā ar Maķedonijas Valdnieka, Aminta II dēlu – Filipu II. Sakari ar valdnieka ģimeni Aristotelim saglabājās visa mūža garumā.
Piecpadsmit gadu vecumā Aristotelis zaudēja abus vecākus un palika aizbildņu apgādībā. Divus gadus vēlāk viņš devās uz vienu no tā laika ievērojamākajiem senās Grieķijas kultūras centriem – Atēnām, kur tolaik darbojās Platona akadēmija. Tieši šeit sākās Aristoteļa izglītošanās dažādās jomās. Akadēmijā Aristotelis, sākumā kā skolnieks pēc tam kā pasniedzējs, aizvadīja 20 gadus. Platons un Aristotelis dziļi cienīja viens otru, tomēr, atšķirībā no daudziem citiem Platona skolniekiem, kuri kļuva par pilnīgu sava pasniedzēja piekritēju, Aristotelis dažos jautājumos uzdrošinājās oponēt Platonam, it īpaši viņu domas dalījās jautājumos, kas skar pasaules uzskatu. Daži šo viedokļu atšķirību pamato ar palielo Platona un Aristoteļa gadu starpību un, līdz ar to, arī dažādo pasaules uztveri, citi kā iemeslu min to, ka, stājoties akadēmijā, Aristotelis jau bija šo to pieredzējis, viņam jau bija pašam savas domas.…

Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −2,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1174563
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties