Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:478192
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 04.08.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Ir
Laikposms: 2011. - 2015. g.
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  IEVADS    3
2.  SIA DIBINĀŠANA    4
3.  MAZKAPITĀLA SIA UN MIKROUZŅĒMUMS    8
4.  SIA DARBĪBAS IZBEIGŠANA UN LIKVIDĀCIJA    10
5.  NOBEIGUMS    11
  BIBLIOGRĀFISKAIS SARAKSTS    12
Darba fragmentsAizvērt

5. NOBEIGUMS
Kā jau darba sākumā minēju, tiek dibināti ap 16 000 uzņēmumu un komersantu gadā, daudzi tiek arī likvidēti gan labprātīgi, gan piespiedu kārt. Nobeigumā gribēju nedaudz atkāpties no teorijas un apskatīt SIA dibināšanu un likvidēšanu caur darba autora pieredzes prizmu.
2005. gadā tika dibināts uzņēmums, kurš nodarbojās ar to, kad tika sniegti nekustamo īpašumu pirkšanas un pārdošanas starpniecības pakalpojumi, kā arī apdrošināšanas starpniecības pakalpojumi. Kā jau gandrīz visiem šajā jomā, arī šis uzņēmums zēla un plauka līdz 2008. gada finanšu krīzes sākumam. Pilnībā apstājās tautsaimniecības kreditēšana no banku puses, līdz ar to notika straujš īpašumu cenu kritums, pazuda praktiski visi patstāvīgie klienti, investīcijas izputēja. Uzņēmums bija, bankrotējis, tikai bija jautājums kā to nolikvidēt. Par cik uz uzņēmuma vārda nebija neviena kredīta vai īpašuma, tad palika tikai nodokļu parāds, kuru Valsts Ieņēmuma Dienests ( turpmāk tekstā VID ), mēģināja piedzīt.
Tajā laikā uzņēmēju vidū bija izplatītas vairākas shēmas, kā rīkoties šādos gadījumos. Piemēram, pārrakstīt SIA uz kāda bezpajumtnieka vārda, vai adot to, kādam, kas to izmantotu nelegālas naudas atmazgāšanas darījumiem u. tml. Diemžēl neviens no iepriekšminētajiem variantiem man nederēja, manas dzīves filozofijas un uzskatu dēļ, tādēļ, griezos VID ar lūgumu atlaist soda procentus un sadalīt pamatsummas apmaksu uz 12 mēnešiem, bet man atteica. Tas man ļoti pārsteidza, jo es biju gatavs maksāt. Tālāk šis parāds tika nodots piedzinēju firmai, kura nesekmīgi to mēģināja piedzīt un gala rezultātā VID pieņēma lēmumu par firmas likvidāciju, jo parāds tiek uzskatīts par nepiedzenamu.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties