Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:477908
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 14.02.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 1 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

Angļu rakstniece un literatūras kritiķe uzrakstījusi desmit romānus un pāri par 400 esejām. V. Vulfa pieskaitāma pie literārā feminisma dibinātājām. Lai atspoguļotu savu varoņu pasauli, moderno literatūru viņa bagātināja ar jaunām izteiksmes formām.


Adelina Virdžīnija Stīvena ir Virdžīnijas Vulfas meitasvārds. Viņa piedzima Londonā un bija trešais no rakstnieka Leslija Stīvena četriem bērniem. Godkārīgais tēvs deva viņai iespēju iegūt vispusīgu izglītību un diskutēja ar viņu par literatūru. 1891.-1895. g. Virdžīnija kopā ar brāļiem un māsām katru nedēļu izdeva ģimenes žurnālu. Pēc četriem gadiem bezrūpīgā bērnība beidzās, jo no gripas sekām nomira māte. Jūtīgajai Virdžīnijai sākās krīze; vēlāk, kad 1904. g. No vēža nomira tēvs, viņu piemeklēja nervu sabrukums. Pēc atpūtas un ceļojumiem viņa strādāja par skolotāju un publicēja pirmos rakstus par sieviešu kustību. [1]



23 gadu vecumā V. Vulfa piedalījās Blūmsberijas diskusiju pulciņā (nosaukts Londonas rajona vārdā), kurā līdzās rakstniekiem un filozofiem bija arī mākslinieki un zinātnieki (piemēram, Vanesa Bela, Edvards Morgans Forsters un Džons Meinards Keinss).

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties