Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:477570
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 29.08.2016.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
1.  Laulības slēgšana    4
2.  Laulību izšķiršana    8
  NOBEIGUMS    13
  IZMANTOTĀ LITERATŪRA UN INTERNETA RESURSU SARAKSTS    15
  Pielikums    16
  Uzdevums    17
Darba fragmentsAizvērt

NOBEIGUMS
Mēs visi esam dažādi tāpēc viennozīmīgi vienas patiesības nebūs, kā un, ar ko labāk saistīt savu dzīvi, ir jāņem vērā, ka tas nebūs viegli dzīvot ar cittautieti, kurš no paša šūpuļa ir audzināts ne pareizi vai nepareizi, bet vienkārši savādāk. Ir skarba un nepielūdzama patiesība, jo pēc noteikta nodzīvota dzīves posma tiek atdzīts ir atšķirīgas kultūras, audzināšanas principi, uzskati, valoda, vide utt.
Tāpēc būtu jāņem vērā, pirms stūrēt laulības ostā:
1. Verbālā saskarsme - cilvēki savstarpēji komunicējas. Ja tas ir ārzemnieks - visticamāk komunikācija notiek kādā starptautiskā valodā, piemēram, angļu. Ideālā variantā abas puses mācās pretējās puses valodu un izrāda cieņu un iecietību vienam pret otru. Taču var gadīties, ka pretējā puse konsekventi atsakās mācīties partnera valodu vai vēl sliktāk - ja ir kopīgs bērns - aizliedz ar bērnu komunicēties dzimtajā valodā. Tāpēc būtu jāizvērtē, kāda ir verbālā komunikācija un cik svarīgi ir tev pretējās puses uzskati par tavu valodu vai tev - par viņa valodu, kā arī vai varat atrast kompromisu?
2. Vide - kādā vidē katrs ir audzis, mācījies, uzturējies, strādājis. Šis, manuprāt, ir vissvarīgākais aspekts cilvēka attīstībā, jo tas skaidri parāda, vai abas puses var un varēs sadzīvot. Katrā tautā var būt atšķirīgi uzskati par vidi, piemēram, tu esi jauna, skaista neatkarīga, strādājoša sieviete, taču tava pretējā puse uzskata, ka sievietei jābūt "pelēkai pelei", jāsēž mājās un jāaudzina bērni, jo, piemēram, viņš audzis ģimenē, kur ir šāds mātes prototips. Tāpēc pirms laulībām būtu jāizvērtē, vai šie uzskati savstarpēji nekonfliktē.
3. Attiecības ar naudu - šis nav mazsvarīgs arguments, jo var būt situācijas, kad katram ir savs naudas maks vai ir kopīga kasīte, vai katrs maksā par kaut ko noteiktu, piemēram, viens par dzīves vietu, otrs - pērk pārtiku utt. Laulībā, protams, ir svarīgi, šo zināt, īpaši, ja, piemēram, kāda no pusēm pati nepelna un sevi neuztur. Tāpat būtu jāizvērtē laulības līguma, mantojuma u.c. aspektus, jo var būt situācija, ka, piemēram, šķiršanās gadījumā viena no pusēm paliek, tā teikt, "uz ielas".
4. Dzīves vieta - Protams, ka vieglāk ir tai pusei, kuras piederības valstī dzīvo pāris. Taču nereti tas var izraisīt diskomfortu otrai pusei, jo var nākties piemēroties tās valsts tradīcijām un uzskatiem, īpaši tas atiecas uz Austumu zemēm, kur ir vērojama atšķirīga kultūra, uzskati un paražas no mums eiropiešiem.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties